nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Láza János
Meghalt a csabai szív?

A sors iróniája "Micsoda egybeesés" Miközben a klub egy ócska balkáni gengszter kezében a haldoklik, váratlanul elhunyt az az ember, aki a leginkább megtestesítette a "csabai szívet".

Láza János 1946. április 8-án született Békéscsabán. Az Agyagipar, majd az Építők (akkori Előre) csapatában játszott. Katonaideje alatt 6 mérkőzésen lépett pályára a Bozsik József vezette Honvédban, majd hazatért hogy egyre feljebb segítse szeretett lila-fehér klubját. Az nb1-ben 177 mérkőzést játszott 1974 és 81 között, majd Gyulán vezetett le. Játékos pályafutásának befejezése után nem maradt a labdarúgásban, a Hűtőházban dolgozott.

Lelkesedéséről és keménységéről legendákat hallhattunk szüleinktől, nagyszüleinktől vagy idősebb szurkolótársainktól. Amikor egy játékos nagyon lezserre vette a figurát, előbb-utóbb jött a "Bezzeg Lázáék idejében" kezdetű kifakadás. Nem kímélte sem magát, sem az ellenfelet. Ennek ellenére összesen kétszer állították ki, az is páros kiállítás volt. Ő volt az a játékos, aki "megdöglött" a pályán és alaposan leszidta az olyan csapattársát, akik nem tette ugyanezt!

Nincs sok értelme tagadni, nagyon szeretett mulatni, de sajnos az utóbbi időben szinte csak a kocsmák és játékgépek bűvöletében élt.

Emlékezzünk rá egy igazán jellemző sztorival.

1974-ben a 2:0-s szentendrei győzelem után a hajnal a Kék Macskában találta a csapatot. Az objektum előtt egy lovaskocsi állt. "Laza" megkérdezte tőle, hogy mennyit keresne egy napi fuvarral. Ötszáz forintot " jött a válasz. Hamarosan az egész csapat a kocsin volt (Királyvári a szőrén ülte meg a lovat) és a Körös Szálló elé hajtottak reggelizni. Előtte viszont Laza kihozott a lónak egy vödörben sört és egy hatalmas adag rántottát. Miután a paci megreggelizett, csak utána mehettek a focisták kajálni.

Láza Jani halálával a csabai foci egy darabkája is meghalt.