nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2003-2004 - Előre FC Békéscsaba - FTC (0-0)

Előre FC Békéscsaba - FTC (0-0) (2003-08-09)

Dél után egy 25-30 fős társaság gyűlt össze (huligán hajlamú emberek + a csapatunkból néhányan), akik hajlandóságot mutattak a vendégekkel való találkozásra. Ez a Csaba Centernél meg is történt, egy kb. 15 fős ferencvárosi casual csoport (nem a 16-os) járt arra és egy-két percig folyt a küzdelem.

Bár a mi bandánk nagyobb volt, a két oldalon ugyanannyian harcoltak. Mókás volt az az egy darab rendőr, aki kocsijával megállt az utca közepén és felszólította a feleket hogy hagyják abba� A zöldek többet kaptak, bár látszott rajtuk hogy nem egy parázós társaság. Viszont a sörösüveg dobálásért kár volt, sőt egy lilát sörösüveggel vágtak meg a lábán. A randevúnak a police megjelenése vetett véget, több ferencvárosi vérző orral távozott.

A mieink szétszóródtak, majd a borozónál találkozott újra a brigád, igaz egy emberrel kevesebben, köszönhetően a rend éber őreinek. A belvárosban több ember csapódott a tömeghez, sajnos rendőrök is, így innentől már csak egy séta következett a stadionig. Több helyen is feltűntek fradisták (többségében vidékiek), valószínűleg elég rosszul jártak volna ha nem kísérgetnek minket kékek.

Maximum 12.000 néző gyűlt össze, ennek 10%-a szorított a vendégcsapatért. A fővárosiak-vidékiek arányába most inkább ne menjünk bele, maradjunk annyiban, hogy szokás szerint utóbbiak voltak többen� A meccs hangulata elég laposra sikeredett. A vendégek tovább sztrájkoltak, csak csapatuk egy-egy felvillanását követte vastaps vagy "Hajrá Fradi". Ezek után nem volt meglepő hogy "leszurkoltuk" a vendégeket, igaz a Kórház utca ezen a napon sem volt az az oroszlánbarlang, ahova nem szívesen jöttek a vendégcsapatok (pontosítsunk, már egy jó ideje nem az). A pályán a küzdelem megvolt, a jó játék viszont elmaradt. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, a döntetlen reálisnak mondható, bár hajszálnyival a Fradi közelebb állt a győzelemhez.

Okulva a tavaly történtekből (amikor a fradisták egy csoportja a hazafelé induló békés szurkolókat - köztük több nőt - vertek meg), ezúttal egy csapat a meccs végét már a stadion előtt várta meg, de semmi nem történt. Illetve egy "kopasz krapek" leütött az Üvegház mellett egy gyulai fradistát (az újságok szerint csabai volt - ha tényleg az volt, akkor nagyon megérdemelte!), balszerencséjére több rendőr is látta az akciót. Az elkövetőt a kékek vették körbe, mi pedig a rendőröket. Némi huzavona után bevitték a srácot a "Bartók Szállóba". A Centerig még együtt vonult a stáb, aztán a többség a szombat éjszakába indult.

vissza