nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Előre FC Békéscsaba - Győri ETO (1-1)

Előre FC Békéscsaba - Győri ETO (1-1) (2005-04-13)

Ha címet kellene adni a beszámolónak, akkor a „mindenki ellenünk” telitalálat lenne.

Kezdjük a pályán történtekkel. A „csapat” 6 külföldi játékossal állt fel, ha így folytatjuk, mi lehetünk a magyar Arsenal. A hírek szerint nagy a széthúzás, az idejük nagy részét a (D.C. által bérelt) Tiffany kávézóban töltő délszláv bagázs külön klikket alkot és nincs túl jó viszonyban a többi játékossal. Ez már csak azért is hihető, mert a „városban terjedő rosszindulatú pletykák” az „ics-ek” rendszeresen kapnak lóvét. A többiek kifizetésére tett ígéreteket valószínűleg már Don Canadic sem gondolja komolyan, a fő motivációs szisztémája a játékosok állandó fenyegetése, ill. pár ezer forintos alamizsna csorgatása a jegybevételből. Mindez Kerekesné kétségbeesett asszisztálásával.

A meccsre visszatérve, a játékosok ezúttal is haraptak, főleg a légiósok. Naná, az a minimum hogy megszakadjanak a pályán. A többi csapathoz hasonlóan az ETO is kicsit félvállról vett minket, így akár újabb hazai győzelem születhetett volna ha nincs az a szarházi bíró. Így meg kellett elégedni az egy ponttal, igaz a végére teljesen elfáradtak a játékosok.

Mondani sem kell, az összes rivális győzött, nem mintha ez lenne a legnagyobb probléma.

A lelátói élet baromi unalmas… lett volna, csakhogy a rendezőgárdát az előző hazai meccshez képest is jelentősen felturbózták (erre van pénzed, Darko?), kb. 25 izomagyú majom állt körülöttünk, együtt 300 év börtön. Megjelenésüket egyenruhájuk tette kissé nevetségessé, narancssárga kukásmellényben feszítettek, bár volt rajta szám és valami „securi” felirat.

Akár a „darkoizmus” szimbóluma is lehetne: verőlegény kukásmellényben…

Azért meg kell hagyni, válogatott bagázs volt, tele kidobóval és utcai harcossal. Ahogy egy társunk fogalmazott: őket nem azért hívták, hogy rend legyen, hanem hogy balhé (és aztán erre hivatkozva a szurkolókat verjék). Erre a második félidő végén került sor. A játékvezető sokadik rossz ítélete után egy hulla részeg ember felmászott a kerítésre rövidke anyázás céljából. Alig ért fel, rögtön az egyik izomagy elkezdte ráncigálni, amiből lökdösődés alakult ki. Jó volt látni, hogy mindenki rájuk indult, így az IQ-figherek nem mertek vagánykodni. A pár perces tömegjelenetnek a bíró hármas sípszava vetett véget. A játékosok szívesen kijöttek volna pacsizni, ha a gorillák engedték volna, hogy az emberek felmásszanak a kerítésre…

A hétköznap és a távolság ellenére a vendégszektor sem volt üres, 4-5 vendégszurker volt jelen.

vissza