nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Előre FC Békéscsaba - Budapest Honvéd (3-0)

Előre FC Békéscsaba - Budapest Honvéd (3-0) (2005-04-02)

A beszámolót ott lehet kezdeni, ahol az előző abbamaradt: Darko csicskásaival, akik ezúttal az Üvegházban jelentek meg némi okoskodás erejéig. A rendezőgárda megduplázódott, újabb kidobóemberek kaptak mellényt. Rosszindulatú pletykák szerint új huligáncsoport született Darko Droids néven…

Nagy meglepetésre nem jött ki a békéscsabai nemere Gáncsa Gábor. Vajon miért? A saját érdekében jól teszi, ha élete végéig tartja magát ehhez a szokásához. Ezúttal semmi zászló nem volt kirakva a kerítésen, sőt a lelátó egy része is kiürült, csak két, a Régi idők focija c. film által ihletett kiírás volt olvasható, lent: „Kell egy csapat” (mert a szombati eredmény ellenére ez nem az), míg a középső korláton: „Előre FC: Csaba gyöngye?” elsősorban a város és megye számára, mivel a mostani helyzetért ők is nagyban felelősek. A szurkolás is elmaradt, bár ezzel leginkább azoknak a játékosok ártott, akik vállalták a játékot… Sőt, nem csak hogy vállalták, hanem sziporkázó játékkal verték a szemmel láthatóan sima győzelemre számító és ezért kissé elbizakodott vendégcsapatot. Állítólag a néhány (?) játékos kapott pénzt meccs előtt. Hogy ennek, vagy talán Don Canadic fenyegetőzésének tudható be, azt nem tudni. Egy viszont biztos, már évek óta nem láttuk ennyire hajtani és jó értelemben véve agresszívan játszani a csapatot. A megbeszélt hallgatás olyan jól sikerült, hogy második félidőre már sorainkban elkezdtek szurkolgatni, aztán a harmadik gól után már a kiürült felső rész is belekezdett. Lefújáskor pedig szinte már fieszta hangulat tombolt… Amolyan semmilyen volt az egész. Tüntettünk de mégse, szurkoltunk de mégse:)) Lefújás után persze rengetegen csüngtek a kerítésen hogy pacsizzanak a játékosokkal. Igaz, ők ezúttal maximálisan megérdemelték az ünneplést! Szép volt, fiúk!

De. A szombati győzelem valószínűleg hetekig eltereli a figyelmet a problémákról. Ha szombaton kikaptunk volna (persze ezt azért nem kívánta senki), az valószínűleg a nyugisabb szurkolókat és a nyugdíjasokat is rendesen felpiszkált volna. Így most megint úgy lehet tenni, hogy minden rendben lenne.

Vendégszurkolók kb. 250-en jöttek, az elején tüzeztek amit pályára dobtak. Amit láttunk, sokat szurkoltak, lengtek a zászlóik. Meccs után pedig volt valami összetűzés a biztonságiakkal és a rendőrökkel.

Még egy kis anzix a mérkőzésről.

Darko kb. 20 fős sleppjével az ülőhelyen foglalt helyet. A gólok után lelkesen ugrálgattak és tapsoltak. Talán egy kis extra lóvéért még a kerítésre is felmásznak. Nyilván így próbálták megmutatni a békéscsabai publikumnak, hogy ők aztán annyira szeretik a csapatot. Talán az elképesztően szánalmas kifejezés illik ide a legjobban, bár szóval nehéz visszaadni…

A jelenet hűen tükrözi Békéscsaba labdarúgását 2005 áprilisában.

vissza