nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Vasas - Előre FC Békéscsaba (3-0)

Vasas - Előre FC Békéscsaba (3-0) (2005-03-29)

Mikor álljon ki az ember a csapata mellett, ha nem most? A körülmények ismertek, a jármű is adott volt, meg is volt hirdetve, ennek ellenére siralmasnak mondható létszámban, 25 fővel vágtunk neki Angyalföldnek. Javarészt Bad Boyok utaztak és ha nincs ott az a néhány SC-es, könnyen kiránduló osztálynak nézték volna buszunkat. Bár többen a munkanap miatt nem tudtak jönni, szégyellje el magát mindenki aki nem vette a fáradtságot, hogy kifejezze ragaszkodását a talán utolsókat rúgó klubunk felé. Valószínűleg a békéscsabai az egyetlen olyan közönség, akivel mindent megetethetnek anélkül hogy legalább egy kis tüntetést csinálnának.

A vendégszektorban a fővárosban élő Előre-szurkolókkal együtt 40-en lehettünk. Tekintettel a körülményekre, nem vittünk zászlót, csak két kiírás készült: „Dajka Laci” és „Darko: kurva anyád!” A Rossz Fiúk úgy gondolták, hogy nekik mégiscsak muszáj kirakni egy drapit. Ők tudják… Nagyjából egész mérkőzés alatt hallattuk hangunkat, igaz ez elsősorban a többségi tulajdonos szidalmazásában merült ki, amit néha megszakított egy-egy „Dajka Laci” ill. „Hajrá Lilák” rigmus. A sima vereség után magunkhoz hívtuk a játékosainkat, akiket minden elismerés megillet, hogy egyáltalán vállalták a játékot. Ők szemmel láthatóan meglepődtek, persze kellemes értelemben. Némi esemény az Üllői úton történt volna, ha a hazai meccsükre gyülekező fradisták vevők lettek volna néhány rossz fiú heves mutogatására. Mivel azonban az ÚG még nem volt ott, így ép busszal értünk haza. Tulajdonképpen itt valami közhellyel véget is érne a beszámoló, ha nem történt volna még valami.

Miután többen leszálltak és szétszéledtek, a 4-5 társaság fős mellett megjelent Darko néhány verőlegénye és szabályos fenyegetést intézett az ott lévők felé. Mondandójának lényeg az volt, hogy aki volt Vasas meccsen, azok közül mindenki személyesen kérjen bocsánatot a kis városunk Don Corleonéjától, különben nagy baj lesz. Az egyik „vezetőt” névre szólóan keresték, sikertelenül. Hát idáig süllyedtünk…

Kérdés, meddig kell még szívatni minket ahhoz, hogy végre fellázadjunk?

vissza