nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (régi) - Női kézilabda Európa-bajnokság, békéscsabai csoportmeccsek

Női kézilabda Európa-bajnokság, békéscsabai csoportmeccsek (2004-12-09)

A rendezéstől visszalépő Szeged városának köszönhetően személyesen láthattuk Románia, Svédország, Dánia és Németország legjobban kézilabdázó hölgyeit. A jegyek szépen elfogytak, gyakorlatilag minden nap (legalább a második meccsre) összejött 2000-2200 néző. A semleges - nem magyar - helyszíneken itt voltak a legtöbben. A csarnok megszépült, szinte mindenben kielégítették az EHF vezetőinek igényeit.

Udvariatlan házgazdaként, a visszapillantást kezdjük magunkkal. Ahogy az ülőhelyen, az állóhelyen is helyiek voltak a legnagyobb számban, utóbbin 50-100 fő, az aktív szurkolók száma 10-15, vasárnap pedig 25-30. Főleg a német-románon voltunk aktívak, ahol sikerült a germánokat győzelembe hajszolni. A többi meccsen csak néhány „Lesz még Erdély Magyarországé”, „Hajrá Lilák!” és a románok leugatása érdemel említést. A dánok aránylag sokan voltak, de nagy részük iskolás csapat tagja volt, biztos nyertek valami diákolimpia-féleséget és az volt a jutalom (vagy büntetés?) hogy eljöhettek Magyarországra szurkolni. Persze szponzori egyenpóló meg minden. Mellettük voltak idősebb „ultrák”, a másik oldalon, idegesítő tam-tam felszereléssel (az is biztos szponzori). Utóbbiakhoz hasonlóak voltak a svédek is, csak kevesebben jöttek. Románok se jöttek túl sokan, néhány pofátlan az állóhelyen romunyijázott. Tehették, mert a beszólások jelentették az összes veszélyt rájuk (volt egy csomó rendőr, érdekességképpen: az egyik Nemere egy ex-Viola Devils-es csávó).

Ezek után nézzük a rendezést és biztosítást:

Az állóhelyi részre minden nap 30-40 rendőr őrködött, az alapos motozás és detektoros átvizsgálás mellett több „veszélyes elemet” felírtak, miért is ne. Emellett állandó megjegyzések, kamerázás, és persze közénk „vegyülő” nemerék. Szinte levegőt is csak engedéllyel lehetett venni. Jó lenne megtudni mennyit kellett fizetni a rendőrségi biztosításért, ha már ennél jóval rizikósabb focimeccsen nincsenek a lelátón. Mit profitált a város a rendezvényből?

Ha jól tudjuk, 30 millió forintot költöttek a szervezésre. Arra már nem futotta, hogy a vadiúj és szakmabeliek szerint is szuper borítást, az új kapukat és hálót Csabán hagyják (a borítás 6 millába került volna). A vendéglátás is „hatalmasat” kaszált városunkban, hiszen a csapatok és a legtöbb szurkoló Gyulán szállt meg, akinek nem jutott hely, kénytelen volt beérni a rendező várossal. Ezek után ne lepődjünk meg azon sem, hogy a csarnok mellett felállított sörsátor nem volt tele részeg, éneklő, mulató külföldi szurkolóval, mint ahogy vártuk volna. Sőt, még csabai kolbászt sem árultak, hanem valami gyenge virslit. Ilyen és ehhez hasonló apróságokra jó lett volna odafigyelni. Az állóhelyen nem volt wc, csak a Toi Toi nevű cég mobilvécéi vártak minket a szabadban.

Szóval hurrá, három napig itt volt Európa, legközelebb pedig ne legyünk ilyen balkáni majmok és ne rontsunk el egy ilyen tökéletesen megszervezett, káprázatos hangulatú, a városnak hatalmas hasznot hozó rendezvényt.

vissza