nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (régi) - Magyarország - Ukrajna (Válogatott női kézilabda)

Magyarország - Ukrajna (Válogatott női kézilabda) (2004-11-18)

Legutóbb 11 éve játszott Békéscsabán a női kézilabda válogatott (akkor Japánt vertük). Városunk ugye Eb-helyszín, amolyan főpróbának számított a mérkőzés, szervezési szempontból legalábbis. A másodosztályú meccsekre is kijáró ember szinte rá sem ismert a megszokott csarnokra: árusok az aulában, hostess lányok, öltönyös majmok tömkelege, kamerák, fontoskodó rendezők, az állóhely tele reklámmal, amit nem szabad zászlóval eltakarni…

A válogatott meccse előtt a mostani lányaink játszottak előmeccset az „öreglányokkal” (akik közül néhányan simán beférnének a mai csapatba). Kezdésre megtelt a csarnok, az állóhelyen (itt is telt ház, 500 ember) egy rakás idegen. Nehéz lenne felsorolni hány településről jöttek megnézni a csapatot. Nem is ez volt a fő baj, hanem hogy nagy részük csak ülve bámulta a lányokat. Ebben a „felhígult” tömegben egy 25 fős hazai mag próbált hangulatot csinálni, no meg egy tucatnyi dunaújvárosi szurkoló, akik a lelátó alján vertek tanyát. Ezzel együtt sem lehetett panasz a hangulatra, a pályára vonuló csapatokat pénztárgépszalageső fogadta, a szurkolás a kevés aktív ember ellenére is folyamatos volt, néha még az ülőhely is bekapcsolódott tapsolással, a végén pedig a sokadik „Álljatok föl!” után az egész csarnok állva köszönte meg a lányoknak a meccset.

A szünetben sem volt érdemes elhagyni a lelátót, legalábbis nekünk csabaiaknak nem: a ’80-as és ’90-es évek válogatott és kiemelkedő csabai játékosait köszöntötték. Persze kik mások mint az a köcsög polgármester (mikor volt Csaba kézimeccsen a csarnokban?) és csicskása (alpolgármester). Azért szép jelenet volt amikor egykori játékosaink kijöttek az állóhely elé.

Mindennel együtt, legalább valami történt városunkban. Válogatott meccsre pedig várjunk megint egy évtizedet…

Szervezési szempontból azért még bőven lesz mit javítani. Például nem tudták lejátszani a Himnuszt. A kínos csendet az állóhelyi rész törte meg amikor spontán kezdte el énekelni nemzeti énekünket. Az eredményjelzőt szemmel láthatóan nem újították fel, pedig nagyon rá férne stb.

A végére egy megjegyzés ide kívánkozik: 10-12 éve kettős kézimeccseken rendszeresen ennyi néző volt Békéscsabán…

vissza