nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Előre FC Békéscsaba - DVSC (0-2)

Előre FC Békéscsaba - DVSC (0-2) (2004-11-10)

Két héten belül egy újabb lelátói szempontból fontos mérkőzés. A szerdai nap egy kicsit kevesebb nézőt sejtetett. Jóindulatú becsléssel, kb. 5000 néző látogatott ki, a vendégszektorban a várnál kicsit többen, úgy 800-an lehettek. Bár ha belegondolunk, egy debreceni szurkolónak ajándék egy csabai túra: közeli hely, igazi "derbi", de szinte biztos győzelem stb. A pirotechnika beszerzése nem sikerült, így 400 pénztárgépszalagot vittünk ki hogy legalább valami látvány-féleség legyen...

A kerítésre is került egy kiírás: „Győzzetek!” Ennél tömörebben nem lehetett kifejezni az elvárásainkat. Persze, még véletlenül sem az történt amit mi vártunk. Bár a két csapat között óriási a különbség, egyenlő ellenfelei voltuk a bajnokjelöltnek, mégis kikaptuk. Lassan már el vagyunk átkozva a Loki ellen. Most is voltak nagy helyzeteink, kapufa stb., az első vendéggól hatalmas lesről született… Dusko Grujics ebben a szezonban már harmadszor kapott pirosat. Az sem vigasz, hogy magyar viszonyok között jónak mondható meccsen kaptunk ki.

Igaz a lelátó még több néznivalót kínált. Első félidő: a 10-15. perc környékén a vendégszektorból átrepülnek az első petárdák. Ekkor még nincs mutogatás stb. Persze a válaszra sem kell sokat várni. Megkezdődik a dobálózás, repül minden és persze megjelennek a kerítésnél a kemény legények (mármint szóban kemények). Kihasználva a zűrzavart, gyorsan eltűnt az „Együtt a rasszizmus ellen” kiírás, ami a Fradi elleni bagolykodás következménye. Kész szerencse, hogy nem lépett pályára a vendégek fekete játékosa, politikailag korrekt nyelven szóla afrocívis. A kedélyek kezdtek lassan lenyugodni, volt szurkolás. A második félidőben újra kezdődött minden, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a hazai oldal kezdeményezett, idióta módon tojásokat kezdtek el dobálni.

A vendégválasz ennél durvább volt, mert a tojásnál jóval veszélyesebb tárgyakat dobáltak át, ami az egyik társunkat fejen is találta. Egy idő után a rendőrök is megunták a dolgot, bevonultak mindkét oldalra. Hogy teljes legyen a kép, a hazai oldalon a pályára is repültek be mindenféle dolgok, melyek elsődleges célpontja az első gól előtt hatalmas lest elnéző partjelző volt.

Az utolsó két meccs eredményétől függetlenül, nagyon sok mindennek kellene történni ahhoz hogy jövőre ne essünk ki. Valószínűleg tavaszra a lelátói életben is várhatók változások.

vissza