nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Előre FC Békéscsaba - FTC (0-3)

Előre FC Békéscsaba - FTC (0-3) (2004-10-31)

Az előjelek finoman fogalmazva sem voltak a legjobbak. És ha hozzávesszük a vasárnap 11.30-as kezdési időpontot (a Retek Klub jóvoltából, a Recept Klub és az idióta sorozatok között), akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy ez volt a Ferencváros első békéscsabai vendégjátéka, amelyre 10 ezernél kevesebb néző volt kíváncsi a helyszínen.

A nézőszám 7-8000 körül lehetett, 7-800 vendégszurkolóval. Ebből csak egy-két száz fővárosi, a többi vidékről, főleg a megyénkből verbuválódott „fradista”. A városban semmi érdekes nem történt. Igyekeztünk összeszedni magunkat a meccsre, füsttel és lengetős zászlóval köszöntöttük csapatunkat. Miután a füst eloszlott, egy kiírást húztunk ki a vendégcsapat egyik sztárjának: „Gyepes: válogatott formát ma is!” A kerítésre szánt „Szar RTL” feliratú zászlót egy rendező leszedte, sőt el is vitte, de aztán visszakerült a lelátóra kétrudas formájában. Az első félórában a csapat is, mi is jól teljesítettünk. Előbbi lendülete sajnos az öngól után eléggé megtört. A miénk „csak” a másodikban.

Szünet után is kihúztunk egy kiírást: „FTC ’68: 1 – Géczi 2 – NEMERE” A csapatunk magabiztosan őrizte hátrányát, olyan kényelmesen játszottunk, mintha csak mi vezetnénk. A második Fradi-gól után kissé megpezsdült az élet, a ferencvárosi Új Generáció (nem tévesztendő össze a Szadesz hasonló nevű „ificsapatával”) 3 tagja mászott a kerítésre, és kezdett heves mutogatásba. E három „huligán” együtt nem volt 40 éves sem. Külön ki kell emelni azt a kisgyereket, aki talán a leginkább invitált minket boxra. Aki látta, önkéntelenül elkezdett röhögni rajta. Merthogy a kiscsávót elnézve, még az is erősen kétséges az első ikszen túl van-e… Ezután tőlünk megindult pár ember a szokásos mutogatás és magyarázás céljából. Pár perc ingyencirkusz.

Sowumni beállásakor volt huhogás. Húha, ez borzasztó, minden alkalmi bagoly szégyellje magát:)) Az állóhely tetején egy lelkes állatbarát felemelt transzparenseivel megmutatta a „IX. ker. zoo-t” (ló, majom stb. rajzok). Balog Zoli most játszott először Fradi-játékosként városunkban. Kapta is rendesen az áldást. Ja, és az előttünk álló, kissé indiszponált malacfejű partjelzőt vették sokan célba, szotyival, zászlórúddal, petárdával stb.

Hát igen, igazi meccshangulat híján csak ezeket a momentumokat emelhettük ki. A csapatok levonulásakor a szokásos magyarázás, mutogatás stb.

Azt valószínűleg elértük, hogy ebben a bajnokságban nem mi leszünk a legsportszerűbb tábor.

Még egy érdekesség a végére: a Félidő egyik számában volt róla szó, hogy a német groundhopperek nem ajánlják a magyar bajnokikat az állandóan változó kezdési időpont miatt. Nos, egy városunkban élő Dynamo Berlin-szurkoló elhívta néhány barátját a meccsre. Ők az eredeti, szombati időpont tudatában vasárnapra vették meg a repülőjegyüket hazafele. Reggel pedig el kellett indulniuk. Magyarul eljöttek potyára, bár azt hozzá kell tenni hogy így sem érezték rosszul magukat…

vissza