nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Videoton FCF - Előre FC Békéscsaba (5-0)

Videoton FCF - Előre FC Békéscsaba (5-0) (2004-10-23)

Fehérvárra 15 fővel mentünk a fél 9-es vonattal, illetve utánunk jött még két srác egy későbbi járattal. Mivel már kora délután odaértünk, elindultunk feltérképezni Fehérvár kocsmáit. Még csak a második kocsmát "teszteltük", amikor egy autó alá guruló sörösüvegből csúnya verekedés alakult ki a helyi cigány kisebbséggel, akik szokásukhoz híven egyre többen jöttek, ráadásul majdnem mindenkinél volt vagy kés, vagy szögesbot.

Akinek nem jutott ilyesmi, az törött sörösüveggel jött ránk. Az a cigó nő is, aki a rendőrségen persze azt vallotta, hogy egy csabai támadt neki ily módon. Persze mit is várhatunk tőlük… Néhány percig még tudtuk tartani a "frontot", de mivel egyre veszélyesebb lett a helyzet, kénytelenek voltunk meghátrálni egy kisutcába.

Itt persze minket fülelt le a yard (a vezetőjük szintén roma volt). Jellemző, amit az egyik fakabát mondott: nem tudnak velük (a cigányokkal) mit kezdeni, mert rögtön mennek az omdudsmanhoz. Így a 17 emberből csak 12-en láthatták a meccset.

Apropó, meccs. A stadionban elég kevés néző várta a csapatokat, de a mérkőzés végére jóindulattal regisztrálhattunk ezer embert… Nálunk a szurkolás kimerült Vágó Attila "bíztatásában". A játékról csak annyit, hogy aki volt már az idén idegenben, az el tudja képzelni. Most legalább láttunk öt valamire való gólt.

Az egyetlen pozitívum az volt, hogy az előttünk melegítő Vincze Zolit éltethettük, aki meg is köszönte ezt.

A fehérvári szurkolók eleinte nagyon kevesen voltak, de ahogy jöttek a gólok, úgy jöttek az ultrák is egyre többen, és úgy lettek egyre hangosabbak is. Gyakorlatilag végigénekelték a meccset. A két fél egyébként nem foglalkozott egymással, sőt a cigányokkal történt ütközet után megjelent néhány régi arc, akik segíteni indultak nekünk, de végül már csak a régi időkön való nosztalgiázás maradt… Egy ideig még be kell érni ezzel…

vissza