nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (régi) - Békéscsabai Előre NK - Bp. Spartacus

Békéscsabai Előre NK - Bp. Spartacus (2006-05-19)

Akármennyire is igyekezett a csapat a kiesés felé, a sors adott egy utolsó lehetőséget. Egy otthoni győzelemmel bent maradunk, döntetlen vagy vereség esetén búcsú (Vácon az elemi logika szerint minimális esélyünk van a győzelemre).

A klub vezetői úgy döntöttek, hogy ingyen lehet megnézni a találkozót, így kb. 600-an voltunk, ebből 50-en az állóhelyen. Azt azért tegyük hozzá, hogy a kilátogatók kb. 90%-a nem az ingyen belépő miatt jött ki. Ha másra nem lehetünk büszkék, legalább erre a kb. 400 emberre, aki minden körülmények között kint van a sportcsarnokban, gyakorlatilag függetlenül a csapat eredményétől és az osztálytól.

Kellemes meglepetésre mi szereztük meg a vezetést, amit nemhogy nem adtunk le, de tovább növeltünk. A szurkolásba gyorsan belelendültünk, és a második félidő eleji pár perces megtorpanást leszámítva, abba se hagytuk a meccs végégéig. A második játékrész elején azért jött a már szinte várt elbizonytalanodás, sőt a félidő közepén kemény megtorpanás következett. Általában ilyenkor szoktunk labdát veszíteni, gyorsan kapni 4-5 gólt és elbukni a meccset. Most szerencsére nem hagytuk magunkat, hősiesen küzdve átestünk a holtponton és a végére ötgólosra növelt győzelem azt jelenti, hogy végre megszakad a 2002 óta tartó liftezés az első- és másodosztály között. Lefújás után a tavalyi feljutáshoz hasonló ünneplés következett, elvégre minden jó, ha a vége jó meg minden.

A célkitűzés teljesítve, a csapat bent maradt, Szabó Károly eltakarodik a nyáron, tehát elvileg adott minden ahhoz, hogy együtt maradjon ez a fiatal, sokra hivatott csapat, és egy-két minőségi igazolással (tehát nem máshol nem kellő, kölcsönkapott tucatemberrel) megerősítse helyét a bajnokságban. Mert valljuk be, győzelem ide, bentmaradás oda, kínszenvedés volt ez a szezon. Szóval tartsák együtt a fiatalokat, igazoljanak néhány valóban erősítést jelentő játékost, és jövőre irány a középmezőny.

vissza