nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (régi) - Békéscsabai Előre NK – Túrkeve

Békéscsabai Előre NK – Túrkeve (2004-10-03)

A meccs apropóján kicsit összefoglaljuk mi történt a kézicsapat háza táján. A kiesés után a játékosok közül aki tudott eligazolt jobban fizető csapathoz, a kelendőbbek az NB 1-be. A teljes csődtől az önkormányzat, és személy szerint Hanó Miklós (akinek szívügye a kézilabda) mentette meg a klubot. Szükség is volt rá, mert finoman szólva nem tolonganak a támogatók. Maradt néhány „idős” (25 fölötti) játékos, a keret nagy részét saját nevelésű, ifjúsági korú játékosok alkotják. Az edzéseket az egykori csabai játékos, Gávai Feri vezeti.

A csapat pedig minden várakozáson felül szerepel, eddig az összes mérkőzését megnyerte. Szurkolói szempontból nem igazán izgalmas a téma, Dabasra mint a Bugyi otthonába egy autóval utaztak lilák. Hazai meccseken néhány száz néző, az állóhelyen 20-25 fő szokott „tolongani”. A buzdítás tapsolásban merül ki, de ilyenkor legalább az ülőhely is aktivizálja magát.

Már csak azért is érdemes kilátogatni kézimeccsekre, mert itt nagyjából olyan csapatot láthatunk, amilyet a Kórház utcában is szeretnénk: saját nevelésű fiatalok, akik tudásuk legjavát adják, lelkesek, így még a gyakran becsúszó hibákat is elnézi nekik az ember. Hogy azért ne legyen ilyen idilli a kép, továbbra is a klubnál van (mégpedig bebetonozva) a Szabó Károly névre hallgató daganat. A komolyabb probléma viszont az, hogy ez a keret akármilyen lelkes, jövőre még kevés lenne az első osztályra. Annak pedig semmi értelme, hogy hirtelen igazoljunk egy csapatnyi játékost és mire csapattá érnének össze, addigra azt vesszük észre hogy kieső helyen vagyunk és vége a bajnokságnak (lásd tavaly).

Ennek ellenére remélhetően egyre többen leszünk, mert ezek a fiatalok megérdemlik!

vissza