nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2006-2007 - Ferencváros - Előre 1912 Békéscsaba (2-1)

Ferencváros - Előre 1912 Békéscsaba (2-1) (2006-10-21)

Fradi-Csaba a másodosztályban, ezt nem lehet kihagyni - sajnos nem túl sokan gondolták ezt, így 35-en vágtunk neki busszal. A 3000 Ft-os utazási díjat némileg kompenzálta a klubtól kapott tiszteletjegy, ezúton is köszönet érte.

Az út aránylag gyorsan eltelt, ami nem jelenti azt hogy ne telt volna tartalmasan. Hiába értünk időben (fél 3-kor) a fővárosba, a rendőrök addig utaztattak a kerületben és a stadion körül, hogy kezdés után jó negyedórával később értünk be (az Üllőire vendégként kétféleképpen lehet érkezni: vagy órákkal kezdés előtt, vagy az után). Itt az érkezésünkkor a vártnál kevesebben voltak (azt várta volna az ember, hogy legalább 20-30 rokon/hozzátartozó/ismerős is megjelenik), néhány Budapesten élő szurkolótársunk és 6-7 újpesti szurkoló, nekik ezúton is köszönet a támogatásért.

A szurkolásunkat elnyomta a hazai tábor, így nem igazán lehetett hallani minket, pedig nem csöndben néztük a meccset. Szünet után némileg alábbhagyott a lelkesedésünk, ekkor egyenlítettünk, ám nem sokáig örülhettünk, hála a mutogató köcsögnek. A hangulat a zrikák ellenére sem volt viharos, igaz annyi rendőr volt, hogy mindannyiunkra jutott egy-kettő. Mindenesetre a nyíregyháziakkal együtt mi vagyunk az a tábor az Üllőin, akit nem tapssal fogadnak a másodosztályban, ez is valami.

Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy a rendőri jelenlét alaposan megnövelte néhány ember önbizalmát, ahogy ez lenni szokott. Hiába állt helyt a csapat és védekezett hősiesen, nemhogy a kaput nem találtuk el a gólt leszámítva, helyzetig se nagyon jutottunk. Így azért nehéz.

Lefújás után nem alig negyed óra múlva el tudtunk indulni, a hazaút sem volt unalmas két embernek hála. A legkitartóbbakat a kolbászfesztiválig vitte a sofőr. Előtte egyébként le a kalappal, egész úton jól nyomta, nem szólt semmit egész úton, csak a könnygáz miatt állt meg, de akkor sem hőbörgött, más nem is ment volna tovább.

Aki vette a fáradtságot, annak élmény marad a túra, a vereség ellenére is.

vissza