nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Előre FC Békéscsaba - Újpest FC (0-5)

Előre FC Békéscsaba - Újpest FC (0-5) (2004-09-25)

Legutóbb 1992-ben győztük le a fővárosi lilákat, és most sem mi voltunk az esélyek. Jó 300 vendégszurkoló érkezett, aránylag sokan a megyéből. Szokás szerint nem volt se nyálazás, se gyökérkedés a két tábor között, több helyen lehetett látni a két felet együtt sörözgetni és beszélgetni.

Az önkormányzat a héten a beígért támogatás felét szavazta meg, azt is csak nagy hercehurca után, így a kerítésre egy kiírás került a szocialista alpolgármesternek: "Szilvássy, nem csak választáskor jó a foci!".

Kezdéskor és kb. a második gólig rudasok lengtek, volt is szurkolás, a második félidőre viszont leült minden. A hazai játékosok egyre többet kaptak közönségüktől, bár azt hozzá kell tenni, ennyire mocsok játékot ritkán láthattunk (pedig van miből válogatni). A bad boyok a 80. perc környékén átvonultak a hazai kispad mögé, ahol Vágó mestert alaposan kiosztották. Sajnos a végeredmény hűen tükrözi a játékot, amihez nem sok közünk volt.

Két alkalommal is kialakult némi nézeteltérés a hazai táborban, először egy bad boy kissé vehemensen sarkallt szurkolásra embereket, amit pár idősebb arc zokon vett. Aztán néhányan azt nehezményezték, hogy meccs után sokan megtapsolták a vendégcsapatot.

Ez utóbbi kapcsán meg kell jegyezni, hogy mostanában egyre többen hordják a fővárosi csapat nyakbavalóját. Nagyon jó lenne nem összekeverni a két csapatot. Aki a Csabáért szorít, az hordjon saját nyakbavalót (hamarosan jön egy újabb fajta), akinek viszont már égő ez a csapat, akkor nyugodtan járjon a főváros IV. kerületébe. A jóindulatúan semleges viszonyt nem szabad csicskasággá süllyeszteni!

vissza