nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Skócia - Magyarország

Skócia - Magyarország (2004-08-18)

Mi, Angliában lakó csabaiak már nagyon vártuk ezt a meccset. A nagy napon kora reggeltől lehetett magyar hangokat hallani Glasgow belvárosában. Honfitársaink többsége nagyjából ugyanazt az útvonalat járta be: belváros, Celtic es Rangers stadion, majd a Hampden Park. Meccs előtt az egyik szektor előtt gyűltünk össze, majd egy darab rendőrnő vezetésével elfoglaltunk egy alkalmi szektort...

Érdekesség, hogy nemhogy motozás nem volt, még a jegyet sem kérték! Mind a rendezőgárda, mind a police nagyon segitőkész, udvarias volt. Sört sajnos nem lehetett kapni, más gond nem volt a kiszolgálással. Bátrabb honfitársaink fogadhattak a magyar csapat győzelmére. Nagyon klassz volt a zenekar műsora meccs előtt, természetesen nem hianyozhattak a skót dudások sem.

A pályára lépő csapatokat a két tábor ovációja mellett egy kis tüzijátek is fogadta. A meccs első részében kis szerencsénk is volt, de végül megérdemelten győztünk. A házigazdákat nem hozta túlzottan lázba a magyar csapat vendégjátéka, összesen 15.933 néző váltott jegyet, ebből 50-60 magyar. Közülük jó tucatnyian voltunk csabaiak, egy Lencsési feliratú nemzeti zászlóval. Természetesen képviselve volt a pesti "három nagy", de érkeztek Szegedről és Zalaegerszegről is. A legtöbb magyar szurkoló nyakabán az erre a meccsre keszült (skót-magyar) sál logott. És hamár itt tartunk... A Hampden Park mellett alkalmi árusok árultak sálakat és selyemzászlókat, amiknek darabja 5 font volt, tehát 2000 forintnál is olcsóbb. Otthon meg... Őrült nagy szurkolást nem prezentáltunk, a nemzeti csapat fellepésein megszokott rigmusokat nyomtuk, persze a gólok után egyre lelkesebben. A hazai oldalon erezhető volt, hogy nem ez az év meccse, ennek ellenére néha igen rendesen megdörrentek. Nekem személy szerint így is nagyon bejött a hazaiak szurkolása.

Bár mindössze egy nap tapasztalata íratja ezt, mégis meg kell jegyezni: a skótok nagyon jó fejek!

Aki tud, szeptember 4-n szurkoljon a helyszínen a magyar csapatnak Horvátorszagban!

HAJRÁ MAGYAROK!

vissza