nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Nyíregyháza Spartacus - Előre FC Békéscsaba (1-1)

Nyíregyháza Spartacus - Előre FC Békéscsaba (1-1) (2004-08-07)

A 2004/2005-ös évad nyitómeccsét csapatunk játszotta, mégpedig Nyíregyházán, köszönhetően annak, hogy a Szparinál még mindig nincs világítás. A Viharsarokból 40 szurkoló kísérte el az igencsak felkavart játékosállományú csapatot. A két csoport összesen 30 tagja busszal, míg a szimpla szurkolók kocsikkal tették meg az utat.

A mérkőzés kezdetekor kb. 3000 néző volt a stadionban, de a második félidőre szemmel láthatóan százakkal nőtt még ez a szám. A Keleti Front és a Mastiffs kb. 60 fővel képviseltette magát az első sípszókor, de az ő számuk is folyamatosan nőtt végig a meccs folyamán. Ők egy kiírással és egy fehér füsttel nyitottak, majd mindkét fél aktívan vetette bele magát a szurkolásba.

A mi lendületünk sajnos csak az első negyedóra végéig tartott, ugyanis csapatunk az egész félidőben egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni, így egyre több ember hangulata ült le, és ezt még a tizenegyes gólunk sem tudta felrázni. Az első félidő krónikájához tartozik még az a három hazai, akik egy keltakeresztes zászló társaságában jelentek meg szektorunk mellett, de sokáig mi sem tudtuk eldönteni, hogy tényleg komolyan keménykedni jöttek, vagy csak viccelődnek.

A szurkolók többsége még vissza sem ért a büféből a második félidőre, amikor a hazaiak egyenlítettek Rob révén, így a második félidőben már csak a helyzeteket reagáltuk le. A hazaiak amolyan "állandóan égjen valamilyen piró" alapon a gól után percenként gyújtottak be egy-egy kisebb fáklyát vagy golyókilövőt, de ez így külön-külön elég gyenge látványt nyújtott (a leglátványosabb az volt, amikor a muníció elfogytával két méter magas tüzet raktak a szektor aljában).

Közben csapatuk lassan elfáradt, s ezzel együtt a mieink átvették a játék irányítását. Az eredmény azonban maradt 1-1, mellyel egyik tábor sem lehetett túl elégedett a látottak alapján. Elvonuláskor még néhány hazai mutogatott, de valóságos rendőrkordon övezett minket...

A túra legizgalmasabb része talán a hazafelé vezető út volt, köszönhetően a sofőrnek, akit valóságos lelki terror alatt kellett tartani, hogy néha megálljon, és néhány derecskei (?) fiatalnak, akik kiprovokáltak néhány pofont a kocsmájuk kerthelységében.

vissza