nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2006-2007 - Orosháza FC - Előre 1912 Békéscsaba (0-0)

Orosháza FC - Előre 1912 Békéscsaba (0-0) (2006-09-03)

A várva várt Békés megyei derbire a vonatozás tűnt a legcélszerűbbnek, kb. 35-40 ember és két rendőr választotta az utazás eme formáját. A nagy utazás után már a Körös Kommandó várt minket és kisebb kerülővel bevezettek a stadionba.

Nem csak a hazai oldal telt meg, a számunkra fenntartott lelátórész is tele volt csabaival, kb. 4-500-an lehettünk, összesen 1200-1500 néző. Valószínűleg nézőcsúcs, legalábbis a Fradi vendégjátékáig. A hazai tábor két piros-fehér kockás és két Fradi-mezes emberből állt, akik néha igen lelkesen mutogattak és magyaráztak.

A jó létszám ellenére a szurkolást sajnos elég kevesen vállalták, nagyjából a vonatos társaság, ők azért igyekeztek beleadni mindent. Két kiírást vittünk, "Belszi, Szeve: hazavárunk!", ez végig előttünk volt a kerítésen, és kihúztunk egy "Orosháza-Fradin kinek szurkoltok majd?" kiírást, amit látva pár percig nem hőzöngtek a helyi kemények. Hát igen, fogós kérdés.

Szemmel láthatóan a két csapat játékosai is felszívták magukat, ami fogalmazzunk úgy, a nagy lelkesedés a játék rovására ment. Mivel a mi oldalunkon nem árultak sört, szünetben hazai oldalról próbáltuk beszerezni az éltető nedűt. A rendezők viszont nem engedtek ki, egy kis hőbörgés és lökdösődés után a rendőrök tettek pontot a helyzetre. A meccs unalmasan csordogált, gólhelyzet szinte nem is alakult ki, leszámítva egy hatalmas hazai ziccer a második félidőben. Ekkor már egyre többen beszéltek arról, hogy esetleg egy baráti döntetlen miatt nem erőltetik a góllövést.

A második félidő legizgalmasabb eseményét az említett helyzeten kívül egy pályára berepülő üdítős palack okozta, ami miatt kicsit állt a játék. A második félidőben már nem feltétlenül a csapatról szólt minden rigmus és bekiabálás (buzi mszp kórus, pusztulj izrael, atombombát Iránnak, ki nem ugrál büdös zsidó stb.) Lefújás után még kijöttek a játékosok megköszönni a buzdítást, majd a két oldal egyszerre indult ki.

A hazai tömegben nem volt nehéz kiszúrni a mutogató barátainkat. Pár pofon után gazdát cserélt egy (Fradi) sál. Bár ha belegondolunk, végül is korrekt volt, mert adtak is, kaptak is :o) A rendőrök persze azonnal odaértek, kis szóváltás után mindenki ment a dolgára, mi sörözni, majd autóba/vonatra és irány haza. Jó kis túra volt, bár szokás szerint túl volt lihegve az egész körítés, szokás szerint nem történt semmi érdemleges, szokás szerint bolhából elefántot csináltak. És szokás szerint szar volt a meccs.

vissza