nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (régi) - Békéscsabai Előre NK - FTC

Békéscsabai Előre NK - FTC (2004-03-26)

Kezdésre a Sportcsarnokban kb. 1200-an gyűltünk össze, ebből a "kanyarban" 70 fő tartózkodott. A fővárosi zöldeket mintegy 30 szurkolójuk képviselte, akik 90%-ban a közeli Békés városából érkeztek. Nálunk a szokásos, (Stormcorner, Bad Boys) míg a vendégeknél két darab "Hajrá Ferencváros" drapéria volt kint. A meccset meglepően kevés rendező és rendőr biztosította...

A mérkőzés elején jól tartottuk magunkat (4:4), ám utána kiütközött a két csapat közötti különbség, a vendégcsapat egészen elképesztő módon 4:16-ra húzott el, és Koleszár csak 4:15-nél kért időt, beküldve a fiatal Triffát, aki heteseket hárított. A félidőre a különbség 13-ra nőtt. A lányokat biztattuk becsülettel, átlagon felüli volt a szurkolás, elég sok embert be lehetett vonni (kb. 50 fő) és volt szinte minden, ami kell: sálazás, háttal ugrálás, fej fölött tapsolás. A hangerővel sem volt baj, és az ellenfelet is keveset szidtuk. A "békésiek" elég gyatrán szurkoltak, látszott, hogy van kb. 10 fő, aki tényleg ultra, a többi csak a "Hajrá fradizásba" szállt be, de nem túl nagy lelkesedéssel.

A szünet után a csapatunk produkált egy 5:0-ás "rohamot", és ekkor feléledt sokakban a remény, megjött a hangunk is, újra jó hangulatot teremtve az arénában. A nézőket is be tudtuk vonni ekkor a szurkolásba. Ám a bírók úgy érezték ezen percek után, hogy nekik kell átvenni a játék irányítását. Egyszerűen gusztustalan módon ítéltek, amit később a BMH-ban Koleszár is lenyilatkozott. Labdák tucatjait vették el tőlünk, a csapatunkat 16 percnyi kiállítást kapott meg egy piros lapot. Érdekes módón Németh mester most nem panaszkodott a játékvezetésre, mint Dániában tette azt.

Az utolsó 20 perc ennek megfelelően telt: Vagy a bírókat, vagy Némethet szidtuk. A végén felhangzott a kórus a bírók felé: "Szép volt, fiúk!" Ez zakó a javából (17:34), ám kilenc ember ellen nehéz küzdeni. Összességben a meccs képéhez képest jó szurkolást produkáltunk, mindig ennyien, ilyen hozzáállással kellene. Így a rájátszásra 2 pontot kapunk a 11. helyünkért (pontazonosság van, így a jobb egymás elleni eredmény miatt az Esztergom a 10.) és a 9-11. helyért küzdhetünk tovább, mert a Hypo ebben már nem vesz részt.

vissza