nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2009-2010 - Békéscsabai Előre - Szeged 2011 (0:0)

Békéscsabai Előre - Szeged 2011 (0:0) (2011-09-23)

Dél-alföldi rangadó a másodosztályban! Igen régen volt arra példa, hogy Békéscsaba-Szeged párosítás „vegytisztán” összecsapjon, az utóbbi években hozzá voltunk szokva, hogy a szegediek rendszerint vásárhelyi, vagy komplett Ultras 47-tel együtt érkezzenek városunkba, ami általában kézilabdát, vagy a harmadik vonalbeli focit jelentette a Hódmezővásárhely ellenében.
Közel 1500 néző előtt, villanyfényben, mintegy 45 vendégszurkolóval egyetemben kezdődött a derby. A mi táborunk is rég nem látott magasságokba emelkedett, a lila-fehér szektorban kb. 70-80 fő, míg az állóhelyen a régi helyen kb. 30 ember alkotta a hazai magot. Utoljára a Fradi 2009-es vendégjátékán volt hasonló feszültség, illetve nagyobb nézőszám.

A meccs számunkra vegyesen kezdődött: negatívum, hogy a niggerünk idióta módon emberhátrányba sodorta csapatát már a 4. percben, de egyúttal azt is jelentette, hogy nem kell őt néznünk 90 percen át, ami ugye azért értékelhető esemény. Feltűnő volt a Makó FC Szeged 2011 FC játékosainak színészi teljesítménye, meglehetősen kemény volt a meccs. A lelátón is megvolt a hangulat, az első félidőben kisebb szünetekkel, jó hangerővel szurkoltunk. A Csongrád megyéből érkezettek is kitettek magukért, a két tábor nem sokat foglalkozott egymással.

A félidőben kihúzásra került egy üzenet, ami firtatta a szegedi foci hagyományait: „Dorozsma, Kistelek, Makó: Ez a szegedi foci?” A második félidő szurkolás tekintetében még jobbat hozott, szinte szünet nélkül, nagy hangerővel pörögtünk. A vége 0:0, de a hangulat remek volt. Még sok ilyen meccset!

A szegediek egy busszal és néhány kocsival érkeztek, akik igen erős rendőri kísérettel hagyták el Békéscsabát. Tavasszal Szegeden folyt. köv.

vissza