nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2009-2010 - Békéscsaba 1912 Előre Se - Makói FC (0:0), 800 néző, 15 vendég

Békéscsaba 1912 Előre Se - Makói FC (0:0), 800 néző, 15 vendég (2010-09-27)

Végre villanyfényes bajnoki meccs a Kórház utcában! Igen régóta volt már erre példa Békéscsabán, de köszönhetően a hétközi MK-mérkőzésnek, valamint úgy tűnik, a klubvezetés is megemberelte magát, így minden adott volt egy igazi esti, futball-hangulatú estéhez. Az ellenfél a Makó volt, így igazi viharsarki derby a másodosztályban, ahol vendégszurkolók is tiszteletüket teszik.

Mintegy 800 ember gyűlhetett össze a Kórház utcai szentélyben a kezdő sípszóra, a lassan 6 éve tartó vergődéshez képest ez azért nem rossz. Vendégek is érkeztek a hagymavárosból, mintegy 15 fővel, valamint szintén az ő oldalukat erősítette egy mezőkovácsházi különítmény. Talány, hogy szintén Békés megyei településként miért jönnek az Előre ellen szurkolni. Talán az egykori Csanád megyei érzés?

A mérkőzés hazai támadásokkal és fölénnyel indult, a hazai oldalon a két részre oszlott tábor együttes létszáma kb. az 50-60 főt is elérte. Meglepve láttuk, hogy az állólelátón a szokásos arcokon kívül új, huligán elemek is aktivizálódtak Lukász vezetésével. A vendégek is szurkolgattak, az idő is jó volt, csapatunk 5. volt a meccs előtt a tabellán, mindenki bizakodott. A bíró azonban nem így gondolta, rettenetesen gyengén vezette a találkozót, sorozatban osztogatta a sárgákat, teljesen indokolatlanul. Az első félidő végéig több helyzetet is kialakítottunk, de ekkor egy játékosunkat kiállította a spori.

A félidei szünet után igazi Viharsarokhoz méltóan elkezdett előbb csepegni, majd igen erősen esni az eső, ami a játékra is kihatott. Már nem mentünk annyira előre, de a vendégcsapat se erőltette a támadásokat, már a 60. perctől kezdve húzták az időt, pedig emberelőnyben voltak. A 73. percben az addig pofátlanul nekik fújó bíró már nem nézhette tovább az ámokfutást, kiszórt a makóiak közül is egy embert. A maradék 20 percben mentünk előre, de semmi sem sikerült. A lefújás után a szokásos tumultuózus jelenetek játszódtak le a játékos-bejárónál, mivel páran kérdőre kívánták vonni a játékvezetőt. A suttyó makói kapus meg mutogatott az amúgy is felhevült hazai drukkereknek, páran be is másztak a játéktérre, őket a rendezők állították meg. A hangulatra semmi panasz nem lehet, jó szurkolás és hangerő, csak már 5 meccs óta nem nyert a csapat.

Hajrá, lilák!

vissza