nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2009-2010 - Békéscsabai Előre NKSE - DVSC (22:21) 1500 néző, 40 vendég

Békéscsabai Előre NKSE - DVSC (22:21) 1500 néző, 40 vendég (2010-09-08)

Talán még soha nem kezdtünk bajnokságot itthon a hajdúságiakkal. Szerdai időpont, hazai pálya, egy elvileg rendben lévő csapat várta a keleti derbyt. Azonban a hét végén a csajok belefutottak egy kiadós vereségbe Fehérváron (38:31), így nem túl bizakodóan vártuk a ma már egyetlen tiszántúli rangadónkat.

A meccs előtti eseményekre felesleges szót pazarolni, a lokisták hozták szokott formájukat. A hazai oldalon mintegy 1500-an képviseltették magukat, ami el is várható létszám. A kapu mögött kb. 200-an, az „A-oldal” teljesen tele, még a túloldalt is ült kb. 100 hazai szimpatizáns, a pálya körül is sokan, valamint Debrecenből érkezett 40 főnyi vendégszurkoló is.
A brigád kicsit késve érkezett be a mérkőzésre, de azért a szurkolás hangos és változatos volt. A felek nemigen foglalkoztak egymással (évről-évre csökken ennek mennyisége), a hangulat magyar viszonylatban kiemelkedő volt. A csapat 8:8-ig vezetett, azután már átvették a hurkások a vezetést. A színvonal nem volt túl magas, ellenben a védekezés mindkét részről igen kemény volt, sokat kellett ápolni a pályán.

A félidőre tetemesre hízott a vasutascsapat előnye, amit apránként kezdett faragni a lila-fehér alakulat. A második félidőben a bírópáros (Dobrovits-Tájok) a már addig is mutatott alacsony teljesítményét is jócskán alulmúlta, össze-vissza fújtak, bár hozzá kell tenni, kissé nekünk. A csapat sok büntetőt és ziccert hibázott, úgy néz ki, mintha fejben nem volnának ott, legalábbis a koncentrációval bajok voltak, még ha a küzdőszellemmel nem is.

A vége egy közte, igen izgalmas lett a véghajrá, sok hibával mindkét oldalon. Volt már ennél jobb rangadó is, mind a pályán, mind a lelátón, de azért egy szerdai naphoz képest nem rossz. A rendőrség ismételten hatalmas erőkkel vonult fel, a Hajdú-és Körös Kommandó is teljes létszámmal képviseltette magát, ez már hagyomány minden mérkőzésen. A második halfban, amikor pár ember kiment WC-re, vagy cigizni, a közénk beépített rendőrspiclik (akik civilnek akarnak kinézni), egyből mentek is utánuk nagy sietősen. Szánalmas. A lefújás után még egy órával is megerősített rendőri egységek köröztek a városban, különös tekintettel a szurkolók szokásos törzshelyei körül.

Két forduló után pont nélkül állunk a bajnokságban, és a következő meccsek sem ígérkeznek könnyűnek. Hajrá, lilák!

vissza