nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2009-2010 - DVSC - Békéscsabai Előre NKSE (28:21), 100 csabai

DVSC - Békéscsabai Előre NKSE (28:21), 100 csabai (2010-01-22)

Egy szurkolói szempontból jól sikerült hódmezővásárhelyi túra és egy sima győzelemmel véget ért Veszprém elleni hazait követően várható volt hogy 3. helyen álló csapatunkat sokan fogjuk elkísérni a 2. helyezett rivális Debrecen otthonába még annak ellenére is hogy hétköznap rendezték a meccset és a TV is közvetítette. Már napokkal a kelet-magyarországi rangadó előtt tüzelte a hangulatot a sajtó is (legfőképpen az interneten), több helyen is megjelentetve egy-egy írást a két tábor rossz viszonyának eredetéről.

A gyülekező olyannyira jól sikerült hogy az eredetileg kiérkező 40 fős buszra csak úgy fértünk fel, hogy egy kisebb társaság rendelt magának egy mikrobuszt és még így is szó szerint egymás hegyén hátán jutottunk el Békésre, ahol egy kicsivel nagyobb járművet kaptunk, ami legalább már arra elég volt hogy nem kellett egymáson ülniük az embereknek és a folyosón állók is elfértek éppen. Ezzel azonban és egy rossz sebességváltónak köszönhetően elég sok időt veszítettünk, így nem engedhettünk meg magunknak csak egy gyors megállót. Aztán a Hajdú megyében hozzánk csatlakozó rendőri erők is feltartottak egy kicsit minket, így csak az első félidő közepén érkeztünk meg. A bejáratnál újabb tökölés a jegyekkel és a motozással és már le is maradtunk az első félidőről.

Szünetben 13:12-re vezetett a Debrecen, amit nem fogadtunk nagy örömmel. Nem mintha az egy gólos előny sok lenne, de út közben folyamatosan tudósítottak a kocsikkal a mérkőzésre időben érkező lila társaink arról hogy vezetünk 2-3 gólokkal. Illetve azt is hallottuk tőlük hogy a hazai szurkolók az akkor még csak kb 30 fős vendégtábort folyamatosan az "invázió" szlogennel dühítik. Nem volt hát csoda hogy
a vendégszektorba megérkezve a hazaiak nagy füttyel és szidalmakkal fogadtak minket, amiket bőségesen viszonoztunk. Amire elhelyezkedtünk a helyünkön már kezdődött is a 2. félidő. Annak
ellenére hogy sikerült teljesen megtöltenünk a vendégszektort nem alakult ki jó szurkolás a részünkről. Sajnos a dobverő egy tévedésnek köszönhetően otthon maradt, a megafonunk pedig idén is megadta magát (valami kib@szott Bermuda-háromszögként hat rá a Hódos). Ráadásul csapatunk is teljesen összezuhant a 2. félidőben és sima debreceni győzelem lett a meccs vége.

Amíg volt esélye a csapatnak nagy hangerővel biztattuk a lányokat, ami sűrűn vegyült a hazaiak szidásával. Aztán meglépett a Loki és csak a hazaiak hangját lehetett hallani. A szektorunk szélén be is indult néhány forró fejű társunk. Egyértelmű hogy nem erre számítottunk a rangadón. Dőlt a kordon, ugrottak a biztonságiak és a szektor másik oldalán elhelyezkedő rohamosok is azonnal vették fel a sisakot, de egyértelmű volt hogy bent a csarnokban és annak környékén nem alakulhat ki nagyobb botrány. A mérkőzésen ugyanis kb 100 rendőr biztosított. Lefújás után még egy kis hangpárbaj keretében emlegette fel egymásnak a két brigád a múltbéli találkozókat (vagy éppen elmaradt "meccseket"), de aztán már semmi nem történt. Valóságos hadsereg kísért minket ki a Hajdúságból, a megyehatártól pedig a csabai kommandósok vették át a hazaút gondtalan biztosítását. Míg az elmúlt években mindig a létszámunkat lehetett kritizálni, most azzal nem volt gond, de ezen kívül túl sok pozitívumot nem lehetett elmondani a túráról.

MIKOR VESZI MÁR KOMOLYAN A CSAPAT IS A KELET-MAGYARORSZÁGI DERBIT???

vissza