nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2009-2010 - Hódmezővásárhelyi NKC - Békéscsabai Előre NKSE (24:24)

Hódmezővásárhelyi NKC - Békéscsabai Előre NKSE (24:24) (2010-01-08)

A női kézilabda VB miatt hosszúra nyúlt téli szünet és csapatunk tabellán elfoglalt helyezése (2.) miatt várható volt hogy sok kézilabda-fanatikus fog útra kelni Hódmezővásárhelyre a hétköznap ellenére is. A tábor nagy része, mintegy 50 fő vonattal tette meg a rövid utat, míg mások (főként dolgozók akik nem tudtak időben elszabadulni a munkából) kocsikkal és egy mikrobusszal. A vendégszektorban kb. 80 fő zsúfolódott össze, de alattunk és mellettünk is vendégszimpatizánsok voltak, így kb. 150-200 lila szurkolt az újabb győzelemért.

Hazai oldalon alig néhány Blue Frontos próbálta biztatni csapatát, de ahogy már a meccs elején hangoztattunk, az igazi hazai hangulatot a létszámunk miatt mi csináltuk meg. Az első félidőben ebben a csapatunk is partner volt és volt, hogy már 4 góllal is vezettünk. Ebben az időszakban leírhatatlanul nagy hangulat volt a vendégszektorban. Még az se tudta elrontani a kedvünket hogy a bírók szinte minden hazai támadás végén befújt egy büntetőt, amit Koroknai majdnem mindig be is lőtt.

A második félidőben azonban annyira gyengén játszottunk, hogy a Vásárhely átvette a vezetést. Ekkor a mi szurkolásunk is kimerült a rövidebb rigmusok skandálásában (Hajrá, Lilák!, Harcoljatok!) és a hazai nézők is felébredtek, így igazi rangadó hangulat alakult ki.

Végül igazságos döntetlen született, amit egyik fél sem ünnepelhetett meg. A hangulat egyébként teljesen békés volt, nyoma sem volt a korábbi ellentéteknek, bár a mára kialakult jelentős létszámfölényünk miatt nem is lenne sok értelme a nagy rivalizálásnak. A vonatos társaság a hírek szerint kiváló hangulatban tette meg az oda-visszautat, míg az autókkal érkezők még megnyújtották az estét a csarnokhoz közeli kocsmákban.

Két hét múlva Debrecen, oda is jöjjön mindenki, aki csak tud! Hajrá, lilák!

vissza