nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2008-2009 - Pécs – Békéscsabai Előre NKSE (15:23) 2009. március 21., 50 csabai

Pécs – Békéscsabai Előre NKSE (15:23) 2009. március 21., 50 csabai (2008-12-14)

Egy évtizede már nem volt olyan túránk a kézilabda NB1-ben aminek a biztos győzelem tudatában vághattunk neki. Ennek és a pénteki munkanapnak ellenére is közel 30 szurkoló vágott neki a 300 km-es útnak 4 tele autóval és egy mikrobusszal. A korai indulásnak is köszönhetően a társaság egyik része a bajai gasztronómiai hírességeket, míg a másik a Pécs környéki borvidék finomságait kóstolgatta. A mérkőzésre így is sikerült időben odaérni, ahol megdöbbenve láttuk, hogy a maximum 100 néző fele csabai.

Nem volt nehéz tehát hazai hangulatot teremteni a pécsi kosarasok katlanjában. A mérkőzés úgy alakult ahogy az várható volt a két csapat közti különbség alapján. Már az elején elment a csapatunk 5-1-re és ez az előny a 2. félidő közepéig csak nőtt. Szurkolásunk kimerült 3-4 rigmus és taps folyamatos váltogatásában, ugyanis ezen a meccsen sokkal fontosabb volt saját magunk szórakoztatása. Ehhez szerencsére a csapat is partner volt, mi sem jobb bizonyíték erre kapusuk Tóth Zsani gyönyörű gólja.

A 44. percben az eredményjelző pécsi oldalon mindössze 7 gólt mutatott, így Mátéfi Eszter nyugodt szívvel hozta be a fiatalokat és kiegészítő embereket. Ennek köszönhetően "csak" 8 gólos győzelmet aratott csapatunk, de ez is elég volt arra hogy a társaság közel fele inkább a pécsi éjszakába vesse magát és csak másnap délután jöjjön haza. A buli hangulatát csak tovább fokozta, hogy csatlakozott a társasághoz a pécsiek fiatal, tehetséges kapusa is.
Mindenesetre ismét egy emlékezetes túrán vagyunk túl. Kár hogy újra eltűnhet Pécs a magyar kézilabda térképéről.

vissza