nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2008-2009 - Svédország - Magyarország (2:1), VB-selejtező, Stockholm, 29 000 néző

Svédország - Magyarország (2:1), VB-selejtező, Stockholm, 29 000 néző (2008-09-10)

Négyen vágtunk neki az útnak repcsivel, amin BKV, kispesti, diósgyőri és fehérvári szurkolók is utaztak. Már az odaút elég jól sikeredett, elhangzott a „szálljunk le egy kocsmánál" rigmus is, majd hirtelen róka került a gép hátuljára, véletlenül pont oda ahol mi is ültünk… A kijáratnál Hegyi Ivánnal folytattunk magasröptű diskurzust, biztos nagyon élvezte :)

Mint kiderült, egy szálláson voltunk a diósgyőri és fehérvári arcokkal. A szoba elfoglalása után welcome drink fogyasztása jött, majd szétnéztünk az esti Stockholmban, este pedig egy kis búcsúitalozás is befigyelt.

Szerdán ismét átmentünk turistába, a szitáló eső sem akadályozott hogy szétnézzünk a belvárosban, majd délután lassan elindultunk a stadion felé. Jegyet a helyszínen szereztünk be, olcsóbban mint ahogy itthon árulták. A meccs előtti órákat a stadion körül kajálással és lájtos sörözéssel töltöttük, bár utóbbit kár volt kiemelni, mert folyamatosan vételeztük „Kék Bélát". A találkozó előtt egy kispesti srácot elvittek a rendezők egy ártalmatlan helyzetben („mivanmivan" szintű hülyéskedés), akit hajnalban engedtek ki. Az AIK Stockholm és a svéd válogatott stadionjában, a Rasundában 28.177 néző gyűlt össze, köztük kb. 200 magyar. Ennek csak kis része volt „normál" szurkoló, sok volt az olyan arc, aki kis túlzással véletlenül keveredett oda. Szurkolás így is volt, néha egész hangos. Hazai oldalon nyugati műanyag hangulat, huligánt csak néhányat láttunk, szervezetten egy brigád sem érkezett.

Csütörtök délelőtt még kis városnézés, shoppingolás után indultunk haza. A reptéren és a repcsin is folytattuk a sörözést, a stewardess hölgyek legnagyobb örömére :)

Stockholm kellemes város, a lányok szépek és csinosak bár szinte végig szemerkélt az eső. Sört közértben vásároltunk, bár azt hozzá kell tenni hogy csak 3% körül volt az alkoholtartalma, nyilván ezzel is próbálják megelőzni a nagy leittasodásokat..

Nagyon klassz túra volt, kár hogy csak négyen mentünk.

vissza