nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (régi) - Magyarország-Franciaország, Női kézilabda VB-döntő

Magyarország-Franciaország, Női kézilabda VB-döntő (2003-12-14)

Ez az a meccs, amiről nem igazán lehet írni. Aki csak tévében látta, az nem érezhette át a csarnok hangulatát, akik pedig ott voltak, azok pedig szavakkal nem igazán tudják leírni. Közel 10.000 (!) honfitársunk utazott a horvát fővárosba, Békéscsabáról pedig durván százan...

Külön öröm számunkra, hogy a magyar keretben két békéscsabai nevelés, Szrnka Hortenzia és Bohus Bea is helyet kapott, utóbbi ráadásul védekezésben alapembernek számított a tornán.

Sajnos valószínűleg több ezerre tehető azoknak a száma, akik jegy nélkül maradtak. Ők vagy visszafordultak, vagy a helyszínen nézték a találkozót kocsmában vagy a kivetítő előtt. A házigazdákról szólva, nem nagyon erőltették meg magukat a szervezéssel, volt aki jegy nélkül jutott be, vagy fordítva: jeggyel sem sikerült neki. Említést érdemel az a leleményes honfitársunk, aki egy kb. 20-30 kilós betontömböt hajított a WC ablakához, amely kitörve nyitott neki utat a csarnokba. Az eset után nem sokkal persze már rendőrök vigyázták ezt a helyet is.

Szóval a házigazdák. A csarnok környékén több helyen is lezárták a parkolókat, a magyarok persze ott parkoltak ahol éppen tudtak, a hazai hatóság viszont kapott az alkalmon és a tilosban parkoló járműveket sorra vitte el… A jegyvásárlás/nem vásárlás körülményeiről pedig szinte mindenki tudna mesélni.

Aki nagy nehezen bejutott, az abszolút otthon érezhette magát. Gyakorlatilag az egész csarnok egy magyar tábor volt, a VIP-páholyok (ahol Orbán Viktor is helyet foglalt, a magyar tábor vastapsától kísérve) és az 50 francia szurkoló (idősebb korosztály + gyerekek néhány zászlóval) szinte elveszett a piros-fehér-zöld tengerben. Hogy ilyen leírhatatlan hangulatban sem sikerült nyerni… Ezt most inkább hagyjuk.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a „jegy nélküli” ideges hangulatban összesen 4 ember került a Policija karmai közé, közülük kettő másnap bíróság elé került, de rájuk sem tudtak bizonyítani semmit. A vád az egyik esetben erősen italos állapot, a másikban pedig állítólagos garázdaság volt.

Ez utóbbi gyanúsított kedd reggel ért haza Békéscsabára. A sors fintora, hogy a srácot Horváthnak hívják…

vissza