nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2007-2008 - Békéscsabai Előre NK - Győri ETO (29-32)

Békéscsabai Előre NK - Győri ETO (29-32) (2008-04-05)

A kézilabda- és focicsapatunk vezetését nem nagyon zavarja, ha a két csapat egy időben játszik. Habár a kézilabda teremsport, az évek során megszokhattuk, hogy ez sűrűn előforduló dolog. Nem volt ez másképp ezen a szombaton sem.

A Győr ellen rég nem látott tömeg hömpölygött a csarnokba, talán utoljára a 2001-es, Vásárhely elleni meccsen voltak ennyien. Bár az kicsit más tábor volt... A hazai oldal nagyjából megtelt, míg a vendégoldal is jó félházzal üzemelt. Győrből mintegy 30 "fanatikus" érkezett, akik azonban nem nagyon eröltették meg magukat. Az állón nagyjából 60-an tartózkodhattunk, de érződött az Algyőre menők hiánya.

Totális meglepetésre a lányaink nem ijedtek meg a légiósokkal és válogatottakkal teledűzdelt Győrtől, szerencsére nem tiszteltek senkit. Nem mondható már ez el a bemondóról, akkor nagyon idegesítő módon szabályos dicshimnuszt zengett a Rába-parti gárdáról, idióta, nyugat-európai módra üvöltözve. Tetézte örömünket legalább 100 általános iskolás, Tótkomlósról érkezett diák, akik minden győri akciónál sikoltoztak a hazai nézők között...

Ahogy láttuk, hogy bizony itt van keresnivalónk, egyre jobban belelendültünk a szurkolásba, ami ugye az előzmények miatt (levél a lányoknak) kicsit akadozó volt. Félidőre megtörtént az a rég nem látott csoda, hogy előnnyel vonultunk a pihenőre!

A második halfban tovább javultunk, immár 3 góllal is megléptünk Európa egyik legjobb csapatától, de várható volt, hogy a sokkal hosszabb cserepaddal, illetve bírói támogatással is rendelkező győriek bedarálnak minket. A félidő közepére látványosan elfáradtunk, és a cseréink sem javítottak, hanem rontottak a helyzeten. Így a végén közte 3. Sajnos ezért sem jár pont, de a lányok minden dícséretet megérdemelnek!

Ideje lenne viszont már azzal is foglalkozni, hogy vajon miért csak a jó csapatok ellen tudunk felszabadultan, jól játszani? Miért nem megy a létfontosságú, alsó- és középházi csapatok ellen?

Reméljük, a csajok is átérzik, hogy a Debrecen ellen csak a győzelem elfogadható, egyszerűen meg kell őket verni és kész! Hajrá lilák!

vissza