nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2007-2008 - Derecske – Békéscsabai Előre NK (23-19)

Derecske – Békéscsabai Előre NK (23-19) (2008-02-22)

A táblázat alapján alsóházi ragadó-féleségre utazhattunk a közeli kisvárosba. A pénteki nap ellenére egy kisbusz megtelt a szokásos arcokkal, ám indulás előtt kellemetlen meglepetés érte a társaságot: nem csak hogy megjelentek a rendőrök, de közölték hogy egész úton kísérni fogják a buszt.
Persze rögtön adja magát a kérdés: mi szükség van erre?

Az OK ha Derecske előtt pár km-ről bekísérik a járművet, na de indulástól… Állítólag a derecskei vezetők kérték ezt (bezzeg a mi klubunk akkor sem emelte fel a szavát amikor a debreceni úton a rendőrök és a helyi rendezők szívattak minket). Az mondjuk várható volt hogy kicsit parázni fognak miattunk. Talán magukból indultak ki, hiszen az ő szurkolóik ritka suttyó paraszt módra viselkedtek nálunk, talán azt várták hogy ezt fogják visszakapni. Ezzel együtt is érthetetlen hogy miért kell Békéscsabától kommandósoknak kísérnie 27 embert… Bizonyos rendezvények kapcsán rendre szóba hozzák hogy a rendőri jelenlét hány forintjába kerül az adófizetőknek. Akinek van humora, számoljon utána: egy autó és egy mikrobusz benzinfelhasználása 200-200 kilométerre és 7-8 rendőr kb. 6 órai munkája vajon hány forintunkba került?

Az út jó hangulatban, egy „tankolás” beiktatásával telt. Mókás volt, hogy éber kísérőink - az ivó törzsközönségének nem kis döbbenetére - a kocsmába is bejöttek velünk és a söntésnél minden mozdulatunkat árgus szemmel figyelték. Egy benzinkútra betérni kívánó társunkat pedig úgy vették üldözőbe mintha legalábbis öngyilkos merényletre készülne…

A buszt leszámítva néhány autó is útra kelt, összesen 35-40-en lehettünk bár néhányan a hazaiak között ültek le.

A nagy készültség a csarnokban is látható volt még több rendőr és rendező buzgolódott. Azért a szurkolástól nem vették el a kedvet, az első félidőben végig nyomtuk, és a csapat is tartotta magát. A szünet elég mókásan zajlott, nem mehettünk büfébe (pedig nagyon szomjas volt a társaság), wc-re is csak kettesével… Legalább megnézhettük a rendőrök sorfala mögött szótlanul elvonuló hazai tábort. Mókás volt főleg az a 60 kilós fiú aki látványosan megállt a rendőrök mögött és keményen bámult minket:)

A második félidőben a csapat, lassan mondhatni hogy szokás szerint gyengébb formát mutatott, így a bíróknak sem kellett látványosan segíteni a hazai csapatnak, elég volt néhány kis lökés pár gólos hazai vezetésnél. Ekkor már mi is inkább idegeskedtünk, a szurkolással nem nagyon foglalkoztunk, bár az utolsó öt percet csakazértis végignyomtuk.

Az elvonulás rendben zajlott, amíg ki nem szúrtak négy lokista arcot (igazán megtisztelő hogy bár mind foci, mind kézicsapatuk otthon játszott, ők mégis minket tiszteltek meg érdeklődésükkel), ők a rendőrök mögött egyszerre felhúzták a kapucnijukat és… ennyi.

A hazaút „remek hangulatban telt, igazán biztonságban érezhette magát a társaság…
Az itteni parasztkodásukkal, a Fradi-játékosokkal való pacsizásukkal (Népliget) a szurkolóik nem lopták be magukat a szívünkbe, a rendőrt hívó akciójukkal a klubvezetőket is megkedveltük…
Nem fogunk könnyeket hullatni amikor másfél év múlva elfogy a pénz és kihullanak az első osztályból.

vissza