nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2007-2008 - FTC - Békéscsabai Előre NK (34-19)

FTC - Békéscsabai Előre NK (34-19) (2008-02-09)

Szervezetten még nem jelentünk meg a Népligetben és hát valljuk be, igazuk volt azon (persze fővárosi) fradistáknak akik azt sérelmezték hogy miután nálunk jól kiosztották a csapatukat, a fővárosi utazásaink rendre elmaradtak. Egy szó mint száz több okból is igazán illett már ellátogatnunk a Népligetbe.

Az utazási koreográfia a szokásos volt: egy héttel előtte még biztos megyek, pár nap múlva nem tudom, péntekre pedig bocs de nem megyek… Így egy kis busszal 18-an vettük célba a fővárost, nem éppen top összeállításban, de hát mindig az a legjobb csapat amelyik aznap kifut a gyepre... Az utazás gyorsan és jó hangulatban telt, a Fradi-csarnok előtt felvettünk egy újpesti srácot akinek ezúton is köszönet hogy kilátogatott. Kb. fél órával kezdés előtt érkeztünk a főbejárathoz rendőr és mindenféle biztonsági személyzet nélkül. Itt egy hazai társulat várt minket. A buszunk tovább gurult és a csarnok végén megállt. Ez követték a hazaiak, a buszunkról 7-8 ember szállt le és vállalta be a harcot 15-20 fős hazai társasággal (Ligeti Egység). A pofozkodás egy percnél nem tartott tovább, miután megérkeztek a rendezők. Tegyük hozzá, járhattunk volna sokkal rosszabbul is.

Ezután megjelent egy helyi vezető aki kinyitotta a vendégszektort, ahova jegy nélkül sikerült bejutni. A csarnokban folytatódott a műsor bár az érezhető volt hogy a csarnokban nem akarnak balhét a zöldek. Nem sok rendező vigyázott ránk, azok is főleg ex-huligánok, „jó" volt nézni hogy pacsiznak le a körülöttünk ólálkodó és minket bámuló huligánokkal. Kezdés után nem sokkal csabai pólósok kis csapata is csatlakozott hozzánk, bár a szurkolásból nem nagyon vetté ki a részüket. Amit azért nyomtunk, amíg láttuk értelmét. A második félidő elején elhúzott a Fradi, szétesett a csapatunk és mi is teljesen elhalkultunk. Eljátszhattuk volna a nagy szurkolást is 10 gólos égésnél de mi szurkolók vagyunk, nem színészek. Drapit vittünk ugyan, de a csarnok előtti dolgok után nem foglalkozott vele senki.

Meccs közben elterjedhetett hazai oldalon érkezésünk híre, mivel folyamatosan érkezett utánpótlás. Többen már azt taglalták hogy mivel a rendezők sem törik össze magukat látványosan, nem csak a hazaút lehet meleg, hanem a csarnokból való kijutásunk is… Lefújás után a csapat legalább megköszönte a megjelenésünket és vártuk a fejleményeket. Bár az elvonulásunk nyugis lett, rendezők és rendőrök is gondoskodtak biztonságérzetünkről:) Pár hazai próbálkozott még a busz mellett nem sok sikerrel.

Hazaúton kiértékeltük az eseményeket. Meg kell jegyezni, hogy a zöldek elég korrektek voltak (meccs után telefonon is), meccs előtt a buszban elég nagy kárt tehettek volna de csak pár suhanc rúgott bele. Kecsón a szokásos hamburgeres megállás érdemel említést, és hogy Teca telefingotta a buszt, bár igazából mindkettőt megszokhattuk már a túrák során. Dicséretet érdemel a sofőrt aki feltűnően jól bírta a képzést (Teca „barna hangját" is).
Bánhatja aki nem jött, aki pedig ott volt, annak jó és emlékezetes kis túrában lehetett része.

vissza