nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2007-2008 - Békéscsaba Előre 1912 SE – Nyíregyháza MK (2-5)

Békéscsaba Előre 1912 SE – Nyíregyháza MK (2-5) (2007-09-26)

Mindkét kupasorozatban „menetel” csapatunk, az ideiben a Makó után újabb komoly ellenfél jutott. A Nyíregyháza ellen (elvileg) a hazai pályán elért döntetlen is elég lett volna, végül is nem túl sok eséllyel, de azért bizakodva, veszítenivaló nélkül várhattunk az összecsapást.

A szakvezetők ugyan nem örültek a mérkőzésnek, mivel pár nappal később fogadtuk a Baja csapatát, de legalább olyan csapattal találkoztunk aminek vannak szurkolói…

A csapat álomszerűen kezdett: Pozsár értékesített egy jogos büntetőt, majd Ladányi vágott egyet, a 7. percben 2-0 állt az eredményjelzőn! Vagyis csak állt volna, ha normálisan működik… Amikor a vendégszurkolók negyedórás késéssel befutottak jó tucatnyian, biztos nem hitték el elsőre hogy 2:0-ra viszünk… Aztán ahogy várható volt, aktivizálta magát a vendégcsapat, bár úgy is fogalmazhatunk, hogy magunkra húztuk őket, és 2:2-vel vonultak pihenőre a csapatok… Bár még ez is jó lett volna, a második félidőben kaptunk még hármat, főleg a vendégek feka játékosa volt elemében (úgy látszik, az afrikai hullám Nyíregyházát is elérte).

Bár szurkolói szempontból ez volt az egyik legérdekesebb párosítás a kupafordulóban, igazából semmiről nem lehet beszámolni. Néha megszólaltunk, de inkább a vendégeket hallhattuk. Mondjuk ők sem törték össze magukat, de hozzánk képest még aktívabbak voltak.

Hát ennyit az idei kupáról, a 2008/09-es sorozatban még állunk, köszönhetően annak, hogy Sarkadon diadalmaskodott a csapat.

vissza