nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2007-2008 - Békéscsabai ENK - Dunaferr NK (24-25)

Békéscsabai ENK - Dunaferr NK (24-25) (2007-09-01)

Az idei szezonkezdet is a szokásos módon alakul, a kis csapatok a nagyokkal kezd, nyílván bemelegítésképpen. Kicsit már feltűnő, de biztos úgy vannak vele, hogy a nagyok szépen lassan lendüljenek formába, gyakoroljanak a kicsiken. Elég szánalmas ez a magyar kézilabda-bajnokság az irányított sorsolásaival úgy ahogy van.

A mérkőzés előtti nap hosszú évek után először ankéton tájékoztatták az érdeklődőket a csapatról. Mátéfi Eszter nem ígért semmit, csak azt hogy a csapat mindenellenfél ellen, mindig küzdeni fog (amit eddig ugye nem mindig mondhattunk el). Aránylag sokan látogatnak ki a találkozóra, az 1200 néző tényleg jó jelnek tekinthető a következő időszakra nézve is. Meg kell említeni, hogy szerencsére most már sokkal folyamatosabban zajlik a beléptetés, de azért még így sem ártana egy harmadik jegypénztár a kiemeltebb meccseken. Az állóhelyen jó 60-70-en lehettünk, nagyrészt az ismert arcok. 10-15 vendégszurkoló jött el, akik elég sokat bíztatták az övéiket.

Mérkőzés előtt egy társunk nem csak szavakkal köszöntötte az edzőt, hanem egy lila sállal.

A csajok jól kezdtek, sokakat meglepve tartották magukat a sokkal jobb erőkből álló vendégek ellen. A szurkolás is ennek megfelelően zajlott, ahogy haladt előre az idő, és láttuk, hogy bizony itt van keresnivalónk, egyre jobb belelendültünk, az álló egy emberként szurkolt, nem lehetett panasz a hangulatra. Az első játékrészt 2 gólos hátrányban zártuk, mindenki bizakodó volt.

A második félidő eleje rémálomként indult, tizenöt perc alatt mindössze 2 gólt dobtunk, míg az ellenfél elég rendesen megszórt minket. Ekkorra már sokan feladták lélekben, de nem úgy a lányaink! Bár hét góllal húzott el a Dunaferr, megkezdtük a felzárkózást, produkálva egy 5:0-ás "rohamot". Azt hozzá kell tenni, hogy a két fekete maskarába bújt szerencsétlen mindent megtett annak érdekében, hogy ne szülessen nagy meglepetés.

Nagy kár az egygólos vereségért, ugyanis az egy pontra feltétlenül rászolgáltunk volna! Nagyon örömteli viszont azt látni, hogy míg tavaly csak a gólkülönbség volt a kérdés egy ilyen meccsen és a lelátón már csak a traccsparti folyt, addig a mai napon megizzasztottuk Magyarország egyik legjobb csapatát. Mátéfi Eszter is büszke lehet, hiszen egykori csapata ellen ért el remek eredményt. A bíztató vereség után folytatás, a Vasas ellen, Hajrá Lilák!

vissza