nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2007-2008 - Békéscsabai Előre NK - Derecske (31-26)

Békéscsabai Előre NK - Derecske (31-26) (2007-09-13)

Kicsit furcsa időben, csütörtök késő délután lépett pályára együttesünk a Derecske ellen a hétvégi, bravúros Fradi elleni mérkőzés után. Nagyszerű dolog, hogy 1000-en foglaltak helyet a csarnokban! Ezt egy hétköznapi napon, újonc ellen nagyon sok más gárda megirigyelné. Ismét bebizonyosodott, hogy mihelyst egy picike reménysugár látszik a csapat hozzáállásán és szereplésén, aktivizálja magát a békéscsabai közönség…

A papírforma szoros meccset ígért, a hajdúsági újonc sokat és jól igazolt, és az edzőmeccseken váltakozó sikert hoztak.

A meccs jól indult, elhúztunk, aztán bár a Derecske sokáig szívósan kapaszkodott, a második félidőben újra rákapcsoltunk, és végül aránylag simán hoztuk a kötelezőt.

A szurkolás is jóra sikeredett, két dob adta meg az alaphangot, bár az egyik a második játékrészben megadta magát. Egyetlen negatívumot lehet kiemelni hazai oldalról, hogy osztogattak Budapest Bankos felfújható hurkákat, amit sajnos az ülőhelyen elég sokan örömmel vettek, és idióta módjára ütögették egymáshoz. Nem kéne átvenni minden szart Nyugat-Európából!

A csapaton szerencsére látszik, hogy nagyon együtt van, nagyon örültek a győzelemnek, és meg is érdemelték! Kétszer is kihívtuk őket ünnepelni.

Hájdú-Bihar megyéből 50-60 vendégszurkoló érkezett, igen vegyes társasággal, bár többségük igen fiatal volt. Hiába, a közelség és az ingyenbusz megtette a maga áldásos hatását. Próbálgattak szurkolgatni, valahol egy régi B-közép és a lokisták nagyon rossz egyvelegét produkálták. A pár külföldi mezt leszámítva annyira retrón néztek ki, hogy csak fekete-fehér fénykép lenne róluk hiteles:) Viszont elég nagy szájjal voltak.

Sokáig a kutya sem foglalkozott velük, aztán nevettünk rajtuk, de egy idő után már idegesítők voltak, lilamajmoztak, senkiztek minket. A „ki nem ugrál szar lokista” rigmust pedig nagyon magukra vették, mert bőszen mutogattak. Ezenkívül a sokadik hőbörgésük után egy-egy „lázadj paraszt” ment, de amilyen szemtelenek voltak, nagyon nyugodtan reagáltunk. Szünetben állítólag megdobták (?) a kispadunkat. A mi szidalmazásunknál csak a bírók anyázása volt nagyobb pofátlanság… Csak egy szám: idegenben, egy újonc csapatnak 14, azaz tizennégy hetest fújtak be! Mi lesz így Derecskén?

Emiatt viszont ráérünk még aggódni, szép volt lányok, így tovább!

vissza