nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2007-2008 - Hódmezővásárhely – Békéscsaba Előre 1912 SE (1:3)

Hódmezővásárhely – Békéscsaba Előre 1912 SE (1:3) (2007-09-09)

Szurkolói szempontból (hacsak nem vesszük ide a szegedieket) ez az Alföldi csoport „csúcsrangadója”. Bár a csapat néha lehangoló játékot játszik, összeszedtük magunkat, 33 fő utazott vonattal, néhányan pedig kocsikkal. A vonatindulást ismét nyilvánosság tettük, tehát mindenki tudhatta mikor érkezünk. Két társunkra várni kellett egy kicsit, de sikerült elérni, hogy pár perccel később induljon a jármű. Vonatot még nem tartóztattunk fel, itt volt az ideje:)

A rövid utat a társaság egy vasút melletti kricsmóban pihente ki, ami előtt nemsokára elgurult két autó, melyben kapucnis fiatalok figyeltek. Pár perc múlva újabb jármű érkezett, egy rendőrfurgon, de mint kiderült, csak néhány utcán italozó fiatalt igazoltattak, utána leléptek. Ezután szabadon vonultunk a stadionhoz, ami előtt rendőrök állomásoztak. A gyaloglás végén, a rendőröket látva a társaság „itt már úgyse lesz semmi” alapon kicsit szétszéledt, a többség kocsmába ment, néhányan elkóboroltak, állítólag itt találtak meg egy fiatalt a hazaiak, akik az egyik stadion melletti utcában vártak minket. Két emberünk pedig szembe állt a 15-20 fős brigádjukkal és nagyon rosszul járhattak volna, de odaértek a rendőrök, akik lelökdöstek minket az úttestről (hozzá kell tenni, egyébként elég korrekten viselkedtek). Előbb a hazaiak vonultak a stadionba, aztán néhány perces késéssel, rendőri kísérettel mi is.

Kezdésre kb. 40-50 csabai jött össze a kapu mögötti kanyarban. A stadionban már túl sok minden nem történt, a mi részünkről szájkarate és mutogatás, amit a hazaiak nem vettek fel. A szünetben volt még egy kis bepróbálkozás a lelátó mögött, majd a korzón, de a rendőrök miatt nem sok esély volt közelebb kerülni egymáshoz.

A meccs szar volt, az első félidőben csapnivalóan játszott a csapat, szerencsére sikerült kiegyenlíteni, a második félidőben pedig eldöntöttük a meccset. Őszintén szólva, a meccset nem nézték túl sokan, így szurkolásunk is néhány Hajrá Lilák-ban merült ki. Ez van.

A pályaudvarig rendőri díszkísérettel masíroztunk, aztán felraktak mindenkit az első vonatra ami egy InterPici lett, nyilván örültek hogy minél hamarabb megszabadultak tőlünk…
Pozitívum, hogy összeszedtük magunkat, bár az is tény, hogy nagyon nagy szánk volt. Hogy csak ennyi történt, arról inkább a hazaiak tehettek, de a mi lett volna ha című szövegnek nincs értelme. Ezzel együtt, összességében jó kis túrán vagyunk túl.

Videó a vásárhelyi vonulásról

vissza