nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2003-2004 - Magyarország - Lengyelország, EB-selejtező (1-2)

Magyarország - Lengyelország, EB-selejtező (1-2) (2003-10-11)

Ha az egy évre eső "Év mérkőzéseit" és fogadkozásokban rendeznének világbajnokságot, a magyar válogatott valószínűleg az élmezőnyben végezne. Hogy a sok ígérgetésből mi valósult meg, arra az újságok szerint 15.000 néző volt kíváncsi a helyszínen, ebből úgy 3 ezren várták a vendégcsapat győzelmét...

A találkozó előtt több helyen együtt söröztek magyarok és lengyelek, abszolút békés volt a hangulat. A polákok többségén meglátszott mivel töltötték a hosszú utat, és a magyar fovárosban is gyorsan megtalálták a hangulat-karbantartó egységeket… Némi konfliktus a Stadion söröző mellett alakult volna ki, 30-40 ferencvárosi huligán méregette 15 lengyel kollégáját, de a rendőrök megjelenésével lekoccoltak. A meccs napján nagyon sok pletyka keringett a vendégekről, a legvalószínűbb az, hogy a Legia-hoolok verekedni jöttek a Widzew Lodz keményeivel. Ez utóbbi társaság egy a Stefánia úton lévő kocsmánál várakozott jóval meccskezdés előtt. A légiások később érkeztek busszal, az utcán fehér pólót viseltek, tehát nem volt nehéz felismerni őket. Ez a brancs mindenkit legázolt aki az útjukba állt, az éppen arra járó kb 20 fős Korps gárdáját (valószínuleg őket gondolták a lengyel ellenfélnek) éppúgy mint a rendőröket, akik közül többen megsérültek.

A lengyel huligánok közötti ellentét a Stadionban is érzékelhető volt, amikor végül az egyik brigádot (valószínuleg a legiás bandát) átterelték a szomszédos - addig üres - szektorba. Idilli kép volt, több ezer lengyel szurkolt becsülettel, miközben a szektor tetején kb. 50 huligán álldogál csöndben és szemezik a szomszéd szektorban tanyázó radikálisokkal (még a góljuknál sem ünnepeltek). Azért azt meg kell említeni, hogy a lengyel szurkolók megtapsolták a magyar Himnuszt.

Békéscsabáról kb. 30 ember volt, igaz különböző szektorokban szétszóródva. Kissé meglepő volt, hogy a táborban lévő csabai szurkolókkal néhány diósgyőri gyökér le akarta vetetni azt a zászlót, ami többek között bukarestet is megjárta, de végül persze maradt. A hangulatra nem lehetett panasz, a korai gól miatt a lengyelek voltak hangosabbak, begyújtottak néhány tüzet is, majd a korai pofon után észhez térve a mi csapatunk is beindult és megérdemelten egyenlítettünk. A második játékrész megint a lengyeleké volt, nekünk semmi se jött össze, így másodjára már nem sikerült az egyenlítés. Utólag legalább azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy a győzelemmel se mentünk volna sokra.

A meccs miatt ugyan nem, a lengyel szurkolók miatt viszont megérte elmenni a meccsre. Az EB után pedig jöhet a világbajnoki selejtező sorozat, újabb fogadkozásokkal…

Állítólag a lengyel huligánok még Szlovákiában is összecsaptak egymással.

vissza