nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2006-2007 - Békéscsabai Előre 1912 SE – FTC (0-4)

Békéscsabai Előre 1912 SE – FTC (0-4) (2007-05-30)

A Fradi kérésére elhalasztott találkozóra a vártnál többen voltak kíváncsiak, mindenütt 6-7.000 nézőt írtak, a lelátót elnézve ez lehetett a reális szám.

A mi részünkről semmivel nem készültünk, a korábban összegyűjtött pénzt nem költöttük látványra, hosszas vita után a többség úgy döntött, aranylábú kedvenceink hozzáállása nem érdemel semmilyen látványt. Erről szórólapon azokat a nézőket is igyekeztünk tájékoztatni, akik adtak valamennyi pénzt.

Nagyobb gyülekezés sem volt a munkanap és egyéb okok miatt, némi izgalom azért akadt. Egy fiatalabb fradista csoport találta meg a Borozót, és dobálták meg mindenféle kezükbe eső dologgal. A mieink (többségében Bad Boy-ok) kijöttek, de az első néhány ütésváltás után megjelentek a rendőrök, lefújva a további dolgokat. Többek kedvét ezután elvették az innen-onnan jött Rebiszesek, akik a kb. 15 fős társaságunkat a falhoz állították, végig provokálva jó 10 percig igazoltattak, basztattak minket. Közben jött egy nagyrészben vidékiekből álló fradista társaság is jó 40 fővel, valószínűleg emiatt is tiszteltek meg minket a kékek.

A rég nem látott arcok mellett egy szombathelyi és néhány újpesti srác is köztünk nézte végig a meccset, ezúton köszönet az utazásért. A meccs egy rakás szar volt, megbeszéltük hogy nem szurkolunk, de hát a Fradi ellen nagyon nehéz tartani ezt. Ráadásul a szektorunk is tele volt, tulajdonképpen öröm volt látni a sok lila mezes és sálas embert, de felmerül a kérdés hogy hol vannak ezek az emberek a többi meccsen…

A kerítésre egy kiírás került: „Köszönjük ezt a csodás szezont!" A terv úgy volt, hogy rögtön az elején kiürítjük a szektort és jól látható helyre kiteszünk egy másik kiírást: „Kocsmában vagyunk, ha akartok focizni, szóljatok". Ebből az lett, hogy volt némi szurkolás amibe persze sokan nem is kapcsolódtak be. 0-3 után nagyjából sikerült kiüríteni a szektort, csak pár ember volt, aki az utóbbi kiírásokat tartotta. A második félidőben már csak a vendégcsapat szidalmazása maradt, egy olyan meccsen, ahol a játékosok a végére teljesen feladták. Az elején még tőlük teljesen szokatlan módon igyekeztek, hajtottak, de ahogy kaptuk a gólokat, úgy ment el a kedvük mindentől. Ahogy a lelátó népének is. Pontosabban a Fradit sokan szidták, de sokaknak még ahhoz se volt kedve. Még egy kiírás lett bemutatva: „Orosházi FC: 100.000-ért anyátokat is…" amit az enyhén szólva gyanús Orosháza-Jászapáti meccs eredménye ihletett.

A levonuló vendégcsapatot persze rendesen megkóstolták, anyázták, dobálták őket. Erről még csak annyit, hogy ilyen „komoly" biztosítás közepette nem csak nálunk fordulna elő… Meccs után a kijövő fradisták találtak maguknak némi mókát a gyenge biztosítás között, de semmi komoly nem történt, dacára a kevés rendőrnek. Még a vasútállomásnál volt némi keveredés, az egy autónyi csabai meghajtott több vidéki fradista legényt. Legalább néhány aktív emberkének köszönhetően nem fulladt teljes közönybe és unalomba a nap.

Ország-világ láthatta világverő csapatunkat, bár még így is hízelgőbb képet festettek magukról, mint amit a nagy átlag… Az utolsó idei túra Baktalórántházán esedékes, az összegyűjtött pénzt erre fordítjuk, menjünk minél többen!

vissza