nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2006-2007 - Kecskeméti TE - 1912 Előre SE (2-2)

Kecskeméti TE - 1912 Előre SE (2-2) (2007-04-07)

Maga a szervezés kicsit nehézkesen indult, de végülis annyian belelkesedtek, hogy tele lett a 18 személyes mikrobusz, meg még jött 3-4 csabai autó is. Mint a szervező elmondta, maga is meglepődött a "tömegen". :)

Akik a mikrós utazást választottuk, azok a szokásos helyszínen gyülekeztünk, és meglepően hamar, már 13 óra után nem sokkal ki tudtunk gördülni szeretett városunkból. Gyorsan haladtunk, csak Békésszentandráson álltunk meg egy Zöld Sas nevű vengéglátóipari egységben. Itt matricázás, fényképezés, meg a szokásos, majd innen is továbbindultunk. Legközelebb már közvetlenül Kecskemét előtt álltunk meg, rövid technikai szünetre, majd némi tanakodást követően egyből be is mentünk a stadionba. Itt többen megjegyezték, hogy nem is emlékszenek arra, hogy mikor is sikerült utoljára egyhuzamban 60 kilométert megtenni. Nem ma volt, az biztos.

A kocsival érkező csabaiak már a helyszínen voltak, kint voltak a drapik is, néhány még pluszban felkerült, illetve ki lettek hozva a rudasok és a félig működő megafon is. A stadionban jóindulattal 200-250 néző foglalhatott helyett, ennek mintegy ötöde a Viharsarok fővárosából érkezett. Jópár NBI-es csapat örülne hasonló tábornak (pl. MTK). Feltűnő volt továbbá, hogy milyen gyönyőrű stadionja van a kecskeméti liláknak, elég hülyén fest olyan kevés emberrel. Elég elgondolkodtató, hogy oda építenek szép stadiont, ahol nincs néző (Győr, Dunaújváros, Pápa), míg ahol vannak szurkolók, ott maradnak a roskadozó tákolmányok.

Maga a meccs számunkra katasztrofálisan indult, hiszen 25 perc alatt regisztrálhattunk két kiállítást (Bogdán és Horváth) és egy ellenünk befújt 11-est is. Tehát úgy állt a dolog, hogy a 26. percben 1:0-ra ment a KTE, mi pedig 9 emberrel próbáltunk játszani. Többen úgy gondolták, hogy ha 3 kapott gól alatt megússzuk, az nem lenne rossz. Teljesen váratlanul azonban egyenlítettünk, mégpedig Pozsár beívelését fejelte be egy hazai játékos. Ezután a vendégszektor igen jó szurkolás produkált az első félidő végéig és mindenki bizakodó volt a folytatást illetően.

A második félidőben már nagyon nyomott a hazai csapat, lőttek is egy gólt, de 3 perc elteltével válaszolni tudtunk. Innentől kezdve nem volt megállás, lengtek a zászlók, a vendégszektorban pedig mindenki tombolt! Egy társunk átment a hazaiak közé, és mondta, hogy a tribün nagy része minket sasolt, többen dícsérve a csapatunkat is. Nem túl gyakran találkozhatnak vendégtáborral. Tovább "szinesített" produkciónkat a hazaiak fekete bőrű játékosainak címzett fasisztoid hangok, ezt mindig megkapta ha labdához ért. Lefújáskor együtt örültünk a játékosokkal együtt, akik kijöttek hozzánk pacsizni, látszott rajtuk, hogy nagyon örülnek. Ha mindig ilyen hozzáállást, hajtást tapasztalnánk, egy szava sem lenne senkinek. Szép volt, fiúk!

Miután kijöttünk a stadionból, irány a hamburgeres, itt szép lassan mindenki megkajált, majd hazafelé vettük az irányt. Ismét csak Szentandráson álltunk meg a fradista kocsmában, majd este 9-kor már otthon is voltunk.

Aki nem jött el, bánhatja, ez volt eddig ennek az évadnak az egyik legjobb túrája.

vissza