nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2006-2007 - Előre 1912 SE - Orosháza (2-3)

Előre 1912 SE - Orosháza (2-3) (2007-03-31)

A másodosztály Békés megyei rangadója tulajdonképpen csak presztízs jellege volt, a pályán a vendégcsapat volt egyértelműen az esélyes, szurkolói szempontból pedig nincs is mit összehasonlítani, hiszen az Orosházának gyakorlatilag nincsenek szurkolói.

A vendégszektorban összesen 6, azaz hat (!) ember foglalt helyet, még kb. 15 az ülőhelyen húzta meg magát, mintha sok félnivalójuk lett volna… Sajnos a vendégek kérésére (?!) előre hozták a kezdést 5 órára. Felmerül a gondolat, hogy mi a fészkes fenéért kell a vendégcsapat kívánságát lesni és teljesíteni egy olyan kérést, ami nyilvánvalóan nekik előny. Ők ugye nincsenek hozzá szokva a villanyfényhez, ráadásul valamivel több néző és jobb hangulat lett volna a 6 vagy 7 órás kezdéssel.

Így jó ezren lehettünk, két hete a Makó ellen szemmel láthatóan többen voltunk, akkor a Békés Megyei Hazudósnak sikerült 600 nézőt regisztrálnia… Valószínűleg a mérkőzés megyei rangadó jellege miatt kozmetikázták fel 1200 főre. A szurkolás szokás szerint nehezen indult, az még valahogy megmagyarázható, hogy idegenben miért késünk el, de hazai pályán hogy lehet elkésni, amikor órákkal korábban kocsmáznak az emberek… Ráadásul utoljára érkeztek az emberek a zászlókkal, dobbal és a megafonnal, amit sikerült leejteni. Ragasztóval nagy nehezen sikerült működésbe hozni, a szerkezet így stílszerűen sérülten vállalta a játékot. Látványnak pénztárgépszalag és néhány lengetős volt kint, előbbit késés miatt csak az egyenlítő gólunk után dobáltuk be (ez azért már a kurva tré kategória, még ennyit sem vagyunk képesek megcsinálni rendesen). A csapat hajtott, küzdött és kis szerencsével pontot szerezhetett volna, amelyre egyébként maximálisan rászolgált volna. A csapat ezzel utolsó helyre csúszott vissza. Pozitívum, hogy nem volt lebeszélt mérkőzés, valamint hogy az utolsó percben is voltak helyzeteink (Dani fejese például gólt érdemelt volna), de hát igazságtalan játék a futball…

A vendégcsapatot csak ritkán szidtuk, viszont meccs után érezhették, hogy nem kedveljük őket. Ezt leginkább a csatáruknak köszönhették, aki bőszen mutogatott lefújás után. A vendégcsapat levonulása az ilyenkor szokásos körülmények között zajlott, majd a vihar elvonulása után számon lett kérve a vendégek „sztárján” a mutogatás, és csak Belvon Attilának köszönhetően úszta meg a mutogatós köcsög a verést.

Lefújás után egyébként a lelátón is csak egy hajszál hiányzott a verekedéshez, egy kisebb társaság rossz szokásához híven ezúttal is folyamatosan szidta a csapatot. Ezt unták meg néhányan és tették szóvá baromi idegesítő viselkedésüket, amiből hangos vita kerekedett ki. Végül az idióta társaság elvonult – a saját érdekükben jól tették.

Videó a meccsről

vissza