nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (2006-2007) - Békéscsabai Előre NK – DVSC (21-25)

Békéscsabai Előre NK – DVSC (21-25) (2007-03-09)

A Vásárhely mellett ez a találkozó mondható kiemeltnek, sajnos csak szurkolói szempontból, mert csapatunk elég messze áll attól, hogy ezektől a gárdáktól pontokat szerezzen…

A társaság gyülekezését egy órával kezdés előtt egy mikrobusznyi nehézfiú zavarta meg. Nem debreceniek törtek ránk, hanem kommandósok, akik mindenkit igazoltattak, pár embert meg is motoztak.

Kezdés előtt nem sokkal értünk be, az állóhelyen 60 fő jött össze, a csarnokban pedig kb. 600 ember. A 70-80 fős vendégsereg pár perccel kezdés után érkezett (érdekes, hogy hozzánk rendre többen jönnek, mint amennyien ellenünk otthon vannak).

A beléptetéskor nem engedték bevinni a megafont, ami el is tűnt, de erről később. Kezdés előtt elég spontán módon, melegítés közben, a hálón keresztül kaptak játékosaink egy-egy virágot Nőnap alkalmából.
Kezdéskor némi konfetti hullott, ismét össze-vissza. A szurkolást nem könnyítette meg a megafon hiánya, de azért kiabálgattunk rendesen. A vendégsereg bevonulása persze fokozta a hangulatot, bár egyik fél sem igazán a szidalmakra helyezte a fő hangsúlyt.
Szerencsére egyre inkább belátja a tábor, hogy a fölös anyázás, cigányozás helyett máshogy is lehet idegesíteni az ellent, a „debreceni zsinagóga” vagy a „niggerbuzi Loki-tábor” pl. sokkal ütősebb, mint egy „cigányok”. Persze oda-vissza mentek a Kazincy-díjas kórusok, de a szitkozódás így is a sokéves átlagnál alatt volt. Érdekes volt látni a vendégtáborban, hogy az óriászászlótól a trendi kislengetősön át a casual jellegű drapikig többféle irányzat keveredik.

A csapat jól kezdett és egész jól tartotta magát, sajnos a bírói ítéletek, a vendégcsapat jobb játékereje és a rövid kispad miatt a második félidőben elhúzott a Loki, és könnyen tartotta meg előnyét. A második félidőre szokás szerint alább hagyott a szurkolásunk, ennek csak részben oka, hogy többen a csarnok előtt nézelődtek. A csapat a Vásárhely meccshez hasonlóan, balfasz módon ismét a vendégtábor előtt ült le és sajnáltatta magát. Ki tudja, miért kell ez nekik. Biztos jó lehet meccs utáni levertségben a vendégszurkolók előtt szomorkodni, és bunkóságokat hallgatni…

Úgy látszik, az elkerülő utat a Rendőrség is felfedezte magának (hát igen, a baleseti helyszínelők annyit járnak oda, hogy rendszeres beszédtéma lehet), erre kísérték ki a vendégsereget. Találkozásra esély sem volt, mi összeálltunk amennyire tudtunk, bár ez biztosan kevés lett volna.

Végül szólni kellene néhány idegesítő apróságról.
Mérkőzés előtt elvették a megafont, mert korábban mérkőzésre nem illő dolgokat kiabáltak (jajj Istenem), bár az már a mi hibánk, hogy meccs után nem került elő. A Vásárhely ellen pénztárgépszalagot sem engedtek be, a lokisták ehhez képest simán behozták a rudasaikat és (tavaly) megafont, amit nem mindig szurkolásra használtak. A büfé évek óta nem működik, szünetben mire sokan a csarnok előtt elszívják cigijüket, és innen-onnan beszerzik a nedűt, már a második félidő közepén járunk…

A debreceni és vásárhelyi klub évek óta kedvezményes utazással, vagy ingyen belépőkkel segíti a szurkolókat, ehhez képest nekünk tavaly még azt se tudták/akarták elintézni, hogy az a debreceni túrát szerdán bevállaló 8 ember ingyen bemehessen a csarnokba.

Nem kell minket úgy elkényeztetni, mint a lokistákat, nem is kell a túl szoros kapcsolat a klubbal, mert abból csak a baj van. De hogy egy klubnak lassan fontosabb legyen a vendégszurkoló, mint a sajátjai…
Úgy néz ki, nem csak a lelátón nincs egyenlő mérce. A bírók rendre a vendégcsapat javára ítélnek kiélezett helyzetben (aztán ha van eszük, miután eldől a meccs, kikozmetikázzák a statisztikát, bár pl. a Fradi ellen még erre sem voltak hajlandóak).

Szóval úgy néz ki, hogy a szinte egyszemélyes klubvezetésnek köszönhetően lassan idegenben érezheti magát a csapat az egykor (igaz, jó régen) félelmetes hangulatú csabai csarnokban. Szabó Károly b…d meg anyád és takarodj a picsába!

vissza