nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (2006-2007) - Békéscsabai ENK - Hódmezővásárhely

Békéscsabai ENK - Hódmezővásárhely (2007-01-19)

A következő hazai meccsen a szomszédvár Vásárhelyet fogadtuk, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy aránylag jó formában lévő csapatunk végre megcsípi a vendégeket. Némileg a hazai oldal is felpörgött, ami konfetti és pénztárgépszalagok beszerzését jelentette. Előbbit sikerült bevinni, utóbbi viszont, mivel veszélyes tárgynak minősül, kint maradt… Ismét aránylag jó nézőszámot jegyezhettünk, inkább ezerhez, mint ötszázhoz közelit. A konfettizés jól el lett kúrva, össze-vissza dobálták az emberek, már amit egyáltalán bedobtak… A hangerővel viszont nem volt probléma, főleg miután megérkeztek a vendégszurkolók is, innentől persze a szokásos anyázások is terítéken voltak. A csapatok fej-fej mellett haladtak, a vendégek a tőlük évek alatt megszokott pankráció-kézilabdát játszották, és Kiss Szilárd ex-kapitány igyekezett nyomás alatt tartani a bírókat, ami néha igen sikeresnek bizonyult. Azért nem véletlen, hogy sportdiplomácia terén sehol nem vagyunk, szinte még hazai meccseken is idegenben érezhetjük magunkat… Sajnos a csapat szemmel láthatóan teljesen tanácstalan volt a vásárhelyiek által bemutatott, birkózást-ökölvívást és kézilabdát kombináló védekezéssel szemben, a lövőknek gyorsan elment az önbizalmuk, döntetlen félidő után a második félidő közepén beütő rövidzárlat után elhúztak a vendégek, ekkor már sejteni lehetett, hogy elment a hajó. Innentől szokás szerint a egyre több hangsúly került a szidalmakra, szóba került a vendégsereg színösszeállítása, zsinagóga, Kiss Szilárd alkoholizmusa és sok egyéb „érdekes” téma.
Ami a meccs tanulságaként levonható:

1. A Vásárhely évek óta ezt a verekedést csinálja védekezés címszóval, és mindig van nekik egy mázsa körüli nehéztüzérük. Hogy a fenébe nem tudják felkészíteni erre a csapatot?
2. Az még hagyján, hogy a szövetségi kapitány kedvére fújnak a bírók, de hogy egy ex-kapitány is kedvére üvöltözzön velük… Sportdiplomácia a javából

(a témához kapcsolódva, nemsokára fent lesz egy írás a kézicsapat hátteréről, legfőképpen az ügyvezető igazgatóról).

Nem csak a két tábor, hanem a rend őrei is szép számmal képviselték magukat, közülük néhányan már viselték az új felszerelés egy-két darabját, semmi esély nem volt egymás közelébe férkőzni.

vissza