nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2005-2006 - Előre 1912 SE Békéscsaba – Gyula (3-0)

Előre 1912 SE Békéscsaba – Gyula (3-0) (2005-08-13)

Legutóbb 1968-ban rendeztek utoljára harmadosztályú bajnoki meccset a Kórház utcában. Sőt, nem csak a bajnokság új, hanem a csapat is…

Az a helyzet, hogy még a törzsszurkolók egy része azt sem tudja hogyan álljon hozzá ehhez az új klubhoz. Ez a lelátón látható is volt, hiszen a megszokott arcok közül többen önként hiányoztak. Egyrészt ugye a régi klub, ami sokunk életének része volt, már csak papíron létezik (?), másrészt az új klub lila-fehér, a Kórház utcába játszik és ahogy többen mondták: legalább van valami. A játékos kerettel nincs probléma, hiszen szinte csak csabai nevelésű játékosok alkotják a keretet, amiknek többsége fiatal. A háttér viszont… Többen VTSK-nak (a ’70-es években létező Városi Tanács Sport Kör) gúnyolják az új egyletet. Nem véletlenül, hiszen városvezetők atyáskodnak fölötte és igencsak megkérdőjelezhető, hogy puszta sportszeretettől vezérelve. Erre a 2. félidőben ékes példa akadt, amikor a hangosbeszélő megkérte a közönséget, hogy köszönje meg a városatyáknak az új klubért tett fáradozásaikat. A válasz természetesen fütty és anyázás volt. Nem mellesleg, a kutyafejű Tóth Károlyt a sunyi Baji Lajost is kiette a fene a Kórház utcába.

A mérkőzés elég sima volt, bár nem a csapat játszott jól, hanem az ellenfél volt gyenge. A vártnál kicsivel több, 1.000-1.300 néző volt kíváncsi, a vendégszektor tök üresen állt. Semmilyen zászló nem volt kint, hangulat szintúgy hiányzott. Bár a játékosokat vastaps kísérte az öltözőben és néha elment egy-két Hajrá Lilák, de a leghangosabb megnyilvánulásnak a már említett füttykoncert bizonyult.

Szóval sima győzelem és lapos hangulat jellemezte a meccset, ami igazán lehetett volna villanyfényes.

Hogy mire megy az új klub, és hogy mennyire fogják elfogadni a nézők, majd idővel eldől.

vissza