nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2005-2006 - Szarvas - Előre 1912 SE Békéscsaba (1-4)

Szarvas - Előre 1912 SE Békéscsaba (1-4) (2005-08-20)

Az első túra a harmadosztályban nem vezetett túl messzire, ráadásul pont a nemzeti ünnepünkön. Azok közül, aki kíváncsi az új csapatra, nem nyaralt vagy nem csinált családi programot az ünnepre, elég sokan útra keltek, a 400 nézőből 100-150 szorított a vendégcsapatért. A többség egy régi klasszikus helyen, a szarvasi autóbusz pályaudvar melletti lepukkant kocsmában találkozott, ahol a bad boyok hamar megtaláltak egy helyi roma fiatalt. Aki persze azonnal hívta a „barátait”, rögtön boksz alakult ki, nagyjából x eredménnyel. Egy könnyű sérült akadt, az egyik rosszfiú lába bedagadt a sok rugdosástól…

A stadionban érve, rögtön egy „kellemes” meglepetés fogadott: a nemrég megrendezett lovasnapok után az ÁNTSZ a túl sok megmaradt pacikaki miatt nem engedte, hogy a nagypályán játsszák le a meccset, így a második v. harmadik számú pályán zajlott a mérkőzés, ahol még egy kerítés sem állt a játéktér és a szurkolók között. Az egyik alaposan leittasodott vendégszurker például az alapvonaltól kb. fél méterre (!) feküdt le aludni… Ezúttal zászlók is kerültek ki, az egyik kapu mögötti labdafogó hálóra. Nem volt meglepő, hogy kihasználva a lehetőséget, az első gólunk után a pályára rohanva ünnepelték a gólszerzőt, a lefújás után pedig a „vendégszektor” egy része a pályára „özönlött”. Ismét sikerült aránylag könnyű győzelmet aratni, bár egy gól még hiányzott az utolsó (’91-es), egymás elleni eredményéhez, melyet még a másodosztályban vívtak.

Az egész arra emlékeztetett, mintha egy faluban ünnepnapon barátságos hírverő meccset játszottunk volna a helyi csapattal (még az ünnepnap is stimmelt). Mérkőzés után a levonuló tömeg egy része Tóth Károlyt és pártját „találta meg”. Ha a közeljövőben megszűntetik a csapatot, legalább tudjuk miért:))

vissza