nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - Kézi (régi) - DVSC – Békéscsaba Előre NK

DVSC – Békéscsaba Előre NK (2005-09-02)

A 2005-2006-os női kézilabda bajnokság nyitófordulójában Debrecenbe voltunk hivatottak ellátogatni. Legalábbis így gondoltuk ezt 16-an, ugyanis csak ennyien utaztunk el az év talán legfontosabb túrájára. A társaság nagy része a Bad Boys soraiból került ki, ilyen gyenge összeállításban nem tudni voltunk-e valaha.

A buszunk háromnegyed órát késett a megbeszélthez képest, ennek köszönhetően a meccsről is késtünk egy kicsit. Amint a csarnokhoz értünk, kijött egy hasonló létszámú debreceni brigád. A rendőrök egy kicsit későn kapcsoltak, így a két fél két-három méterre állt egymástól, de egy-két ütés- illetve rúgáskísérleten kívül semmi nem történt. A rendőrök kapcsoltak...

Amire beértünk a csarnokba 9-8 volt az állás. Talán a mi lányainkat zavarta meg érkeztünk, mert innen ment el a Loki 14-9-re. Ezután már csak futottunk az eredmény után, de csak két gólra tudtunk legjobban feljönni. A szurkolás egyik oldalon sem volt egetverő, de azért minkét fél bíztatta sajátjait. Jellemző, hogy mi jobban ünnepeltük a csapatunkat, mint a győztes fél. Tényleg mindent megtettek a meglepetésért Gávai Feri tanítványai.

Meccs után láttuk, ahogy a lokisták beszállnak három kocsiba, s tudtuk, hogy utánunk jönnek. Ennek ellenére bevállaltuk azt, hogy már az első faluban megállunk kocsmázni (a rendőrök Debrecen határáig kísértek minket, pedig ők is látták, hogy jönnek a vörösök...). Az utolsó ember, aki a buszról leszállt, vette észre a hátulról csendben támadó lokistákat. Létszámukat nehéz megállapítani. Buszsofőrünk - aki a legjobban láthatta őket - 50 főt mondott, de ennyien valószínűleg nem voltak. A lényeg, hogy totálisan lerohantak minket. Aki csak tudott visszamenekült a buszra, de sajnos 3 társunk lent maradt. A busz így is elég sok kárt szenvedett, hát még a 3 lent maradt csabai (jellemző egy debreceni bekiabálás: ne tízen rúgjatok már egyet!)...

Most védekezhetnénk azzal, hogy - annak ellenére, hogy tudták, mennyien vagyunk - sokkal többen jöttek ránk (nem csak az a három kocsi, amire számítottunk), vagy azzal, hogy szöges boxerrel (egy Bad Boynak a tenyerét lyukasztotta ki egy ilyen) és egy rakás sörösüveggel jöttek, míg a fiatal társaságunknál semmi nem volt, de itt nem ez a lényeg. Egyértelműen kikaptunk, és ez nagyon nagy szégyen. NEM annak a 16 embernek a szégyene, akik ott voltak, hanem az otthon maradottaké. Hol voltak a tojásdobálók (a meccs eleji találkánál pl. azzal jöttek ránk, hogy "Na most legyetek kemények, tojásdobálók!"), hol voltak azok akik biztosra mondták, hogy jönnek, hol voltak azok, akik minden tavasszal megígérik, hogy ősszel majd felállunk nekik, és minden ősszel, hogy majd tavasszal...?

HOL VOLTATOK, VIOLÁK?

vissza