nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2005-2006 - Túrkeve - Előre 1912 SE Békéscsaba (1-2)

Túrkeve - Előre 1912 SE Békéscsaba (1-2) (2005-09-03)

Legnagyobb szerencsénkre a túrkevei pálya felújítási munkálatai miatt a mérkőzést Mezőtúron, azaz egy vonattal könnyen elérhető helyen játszották a meccset.

Kezdésre kb. 200 néző gyűlt össze, ennek a fele Békéscsabáról érkezett, igaz csak kb. 30-40 állt a kinevezett vendégszektorban. A gyorsan bekapott gól után észhez térve, elkezdtük bíztatni a fiúkat, ami a félidő vége előtt érett góllá. A második félidőben végre átvettük a vezetést, mégsem alakult simán a végjáték.

Addig egy-két, a pálya melletti gödörbe behulló sörösüvegen és azon kívül, hogy egy-két hazai játékos és a helyi rendezők pofáztak nekünk, nem sok történt. Ez még úgy-ahogy elment, de amikor a pár méterre tőlünk állók kezdtek el magyarázni, az már sok volt. Egy-két percig még visszafogta magát a „lila csürhe”, de aztán elszakadt a cérna és kicsit „megbolydult” a lelátó. Komoly esemény nem történt, mire a három rendőr megérkezett, mindenki visszavonult a helyére és szerencsére a mérkőzés is véget ért. Hozzá kell tenni, ha a hazaiak nem okoskodnak ennyit, nem történik semmi. Ehhez képest másnap már mindenféle rémhírt lehetett hallani verekedésről meg mindenféle csúnya dologról. Bolhából elefánt…

Bízzunk benne, hogy a hagyományos vendégszektor hiánya nem okoz több hasonló szituációt, bár nem valószínű, hogy ennél jobb „stadionokban” játszhatunk. Az nap utolsó „balhéja” a lefújás után történt, ugyanis pár kivételtől eltekintve a játékosoknak ezúttal sem nagyon akaródzott kijönni megköszönni a bíztatást, ezért többen a pályára sétáltak egy-egy pacsiért.

A hazaút eseménytelenül telt.

vissza