nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - Magyarország – Macedónia

Magyarország – Macedónia (2005-06-18)

Az Eb pótselejtezőjének visszavágójára már hetekkel a meccs előtt biztos volt a telt ház. Az állóhelyre 600 jegyet adtak el, így 2300 néző volt jelen, vendégszurkolók kb. 50-en.

Meccs előtt egy rövid időre össze is futottunk velük, nagyjából a Vardar Skopje szurkolói érkeztek. Ezt támasztja alá a csarnokban kitett Komiti zászló (mellette egy A.C.A.B. drapit láthattunk). Elég fiatal, 18-20 éves társaság volt, bár a ’94-es UEFA-kupa meccsekre emlékeztek. A kézmozdulataikból ítélve valószínűleg szurkoltak, de ha így volt, akkor sem hallottunk belőle semmit. Egy órával kezdés előtt már szépen telt a csarnok, nyilván mindenki próbált minél jobb helyet foglalni magának. Az iszonyatos meleg miatt kénytelenek voltak kinyitni két bejáratott is, bár többen félmeztelenül nyomták.

Az állóhelyre Orosházáról, Szegedről, Veszprémből és még ki tudja honnan érkeztek. Egyrészt pozitív hogy sokan és sok helyről jöttek, másrészt viszont a felhígult tömeget nehezebb rávenni a folyamatos szurkolásra. Így például a meccs előtti lufizás és meccs után a Himnusz eléneklése sem sikerült tökéletesen. Ennyi negatívum elég is, ezeket leszámítva igazán elégedetten térhettünk haza, ha lehet így fogalmazni, a magyar válogatott játéka felnőtt a közönség által teremtett hangulathoz. Az alkalmi magyar táborban igyekeztünk a szurkolást mi irányítani, ami nagyjából sikerült is, ebben segítségünkre volt néhány Pick-szurkoló. Mondjuk érdekes volt, hogy a mellettünk álló orosháziak csak néha kapcsolódtak be.

Szünetben a másodosztályt megnyerő lányokat köszönthettük, a polgármester és a kézisek börtönbe való ügyvezetője, Szabó Károly pedig kifütyülés sorsára jutott. A szünetbeli pár csabai dal után a második félidőben még eldörrent egy-egy „Buzi Darko”, ennyit a lokális szurkolásról. A második játékrész igazi gálával telt, itt már éltettünk mindent és mindenkit (Skaliczki mester, Mohácsi Árpi, Buci stb.). A legendás masszőr igazán kitett magáért, feje fölött pörgette a törölközőt, mint a régi szép időkben, amikor kettős meccseken volt ilyen hangulat…

Lefújás után persze ünneplés, bár a játékosok igazán kijöhettek volna pacsizni. Egyedül a búcsúzó (?) Perez adta ki a mezét, más kérdés hogy egy biztonsági embernek…

vissza