nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2005-2006 - Erzsébethely SE - Előre 1912 SE Békéscsaba (0-0)

Erzsébethely SE - Előre 1912 SE Békéscsaba (0-0) (2005-09-14)

A 2006/07-es Magyar Kupa előselejtezőjében összekerült a két csapat. Az közismert, hogy az Előre FC megszűnése (?) után a város vezetése a Jaminával összefogva új fejezetet kezdett a város labdarúgásában.

A Jamina átadta az NBIII-as jogát az újdonsült városi csapatnak, s Erzsébethely SE néven a Békés Megyei Labdarúgó Szövetségnek engedélyével soron kívül a megyeI-es bajnokságban szerepel. A tulajdonos közös, Békéscsaba önkormányzata, az új Előre játékosainak jó része az ügyvezetővel együtt egykori jaminás.

Ezek után felmerül az emberben néhány kérdés.

1. A megvásárolható bérletek az Előre és Jamina meccsekre is érvényesek, a kupára miért nem, főleg ha egymás ellen játszanak?

2. Munkanapra tekintettel miért nem az Előre-pályán játszották a meccset, villanyfénynél?

3. Ha már „városi derbi”, akkor miért nem tudják rendesen beharangozni?

A találkozóra minden várakozást alulmúlóan kevesen, úgy 300-an voltak kíváncsiak a helyszínen. A lila oldal a „fő” lelátó jobb szélén tanyázott, a Bad Boys drapit leszámítva csak néhány kósza bekiabálás jelezte jelenétünket. Kissé eltaktikázta magát a csapat, hiszen mire beálltak a „nagyobb nevek” és sikerült helyzeteket kialakítani (és kihagyni), vége is lett a meccsnek, így gól nélküli döntetlennel a hazai gárda ment tovább. Reméljük, tényleg csak ez volt az oka az értékelhetetlen produkciónak.

vissza