nyitólap bemutatkozás beszámolók galéria archívum fórum linkek elore fc
www.stormcorner.hu - Beszámolók - 2004-2005 - DVSC Áve Ásványvíz - Előre FC Békéscsaba (5-1)

DVSC Áve Ásványvíz - Előre FC Békéscsaba (5-1) (2005-05-14)

Egy tsz-busszal és egy autóval 35-en indultunk a cívisvárosba hogy a helyszínen nézzük végig csapatunk újabb szenvedését. Meg kell jegyezni, hogy őszi tojásdobálásnak sem a fő szervezője, sem az aktív résztvevői nem éreztek magukban annyi gerincet, hogy bevállalják ezt az egyébként biztonságos túrát. A klub által delegált rendezőknek köszönhetően kicsit visszafogottabb volt a hangulat, de azért mindenki igyekezett jól érezni magát. Az út legizgalmasabb pillanatait Berettyóújfaluban éltük át, amikor Darko „Abramovics” BMW-je megelőzte buszunkat. Talán nem kell részletezni hogy mi volt a reakció.

Úgy volt, hogy viszünk egy „Sose halunk meg” kiírást a kerítésre, viszont Láza Jani halála miatt ettől eltekintettünk (R.I.P.) A klub vezetőinek köszönhetően megspóroltuk az 1200 Ft-os jegyek megvásárlását, köszönet hogy gondoltak ránk. Bent már kb. 20 ember üldögélt, így 55-en lehettünk a vendégszektorban. Hatalmas szurkolást persze most sem prezentáltunk, sajnos többen a mellettünk lévő (tényleg bohóc) hazai szurkolókkal foglalkoztak a kelleténél sokkal többet. Emellett néha szurkolgattunk is, a hazai felelgetősbe is beszálltunk (Hajrá – ásványvíz), kiabáltunk néhány hülyeséget is, például az előbbi mintájára Szexuális zaklatás – Panda, továbbá Láza Janit éltettük és egy kicsit szidtuk az akkor még leendő bajnokcsapatot és persze Don Canadicot is. Hozzá kapcsolódik a túra nótája:

„Állatorvos, állatorvos jajj de sok van.
De mint a Canadic, csakis egy van.
Fizetés a tudománya,
A csapat meg elmehet a bús picsába.”

A hazai oldalról: összejött a telt ház, első félidőben a hazai magban 50-100 ember szurkolhatott (a kézmozdulatok és az ugrálás alapján), igaz ehhez képest a második félidőben már szinte „őrjöngés” folyt, a zászlók is előkerültek meg minden. Kaptunk egy frappáns kiírást (2 db kétrudason piros B betű, és hogy itt a helyünk parasztoknak). Ehhez csak annyi: a B betűt igazán csinálhatták volna lilára, 2 db egymás melletti B betű a Big Brotherre, esetleg Bad Boysra is gondolhatott volna az ember. Akkor lett volna egy nagy vagy sok kisebb. És az ábécé betűivel az olaszok jelölik a ligákat, nálunk ez nem szokás. Mentségükre legyen mondva, nemhogy ők, még a mi vezetőink sem tudják hol fogunk indulni jövőre. Az meg elég nevetséges, ha egy vidéki szurkoló parasztozza le a másikat. A hazai oldalt mi bíztattuk aktívabb szurkolásra és arra hogy kapcsolódjanak be a hullámzásba (ez a harmadik-negyedik hullámzáskor történt meg). A karneváli hangulatban még egy össznépi ollézásra sem futotta. Mondjuk ezt pont mi írjuk, de maradjunk annyiban, ennél azért sokkal nagyobb fesztivált várt volna az ember. És még csak azt sem lehet bemagyarázni, hogy egy kicsúszott eredmény lett volna, hiszen a bajnoki címük hosszú évek következetes munkájának (és a magyar foci színvonalának) köszönhető. A végén még meghallgattuk a hazai tábortól az egyik ős csabai felelgetőst („Hé fiúk”, de ha már itt tartunk, a másik, a „Mi csabaiak vagyunk” is nagy sláger manapság hazánk lelátóin).

Hazafelé már semmi izgalmas nem történt, kivéve hogy a busz minden második utasa, de főleg a mindig rossz helyen megálló sofőr „Afrika” volt.

vissza